Mjesto kreativne radosti

U periodu ispitnog roka podrazumijevan je povećan stres kod studenata, manjak sna kao i manjak slobodnog vremena. S toga je način na koji provodite svoje slobodno vrijeme izuzetno značajan. Da biste bili u stanju aktivno učiti veći dio dana, neophodno je da imate kvalitetan odmor. Kvalitetan odmor ne znači samo izležavanje i posjeta društvenim mrežama. Naprotiv, najbolji odmor jeste onaj aktivni odmor – vrijeme koje ćete posvetiti stvarima koje najviše volite. To znači da je potrebno pronaći neku aktivnost koja će vas bar na kratko udaljiti od svih glavobolja. Pisanje, čitanje, ples, sport, slikanje, muzika, samo su neke od aktivnosti koje mogu učiniti da se opustite i prikupite energiju neophodnu za izazove koji vas očekuju.

11997930_987159511336335_341812368_n(1)Imajući sve ovo u vidu odlučila sam proteklu nedelju posvetiti sebi. U namjeri da probam nešto novo kako bih osvježila svakodnevicu ispitnog roka, posjetila sam Pero Art Centar, centar za umjetnički rad i edukaciju. Čim sam kročila u prostoriju ispunjenu desetinama radova mladih umjetnika osjetila sam snažne vibracije pozitivne energije. Dočekale su me ljubazne profesorke Mirjana i Jovana, i odmah me uputile u to kako će moj čas slikanja proteći. Nakon što sam odabrala reprodukciju slike koju sam željela naslikati, moj čas je mogao da počne. Naučila sam kako se pravilno miješaju boje i na koji način se nanose na papir. Kako je vrijeme odmicalo, ja sam postajala sve opuštenija i jedino o čemu sam razmišljala bili su potezi četkicom. Okružena mladim ljudima koji stvaraju nešto novo, osjećala sam se vrlo korisnom jer sam i ja dio te grupe koja nešto stvara. Iz ove prostorije izašla sam sa svojim radom u rukama, odmorna i spremna za početak nove radne sedmice.

11995709_987159508003002_1756968973_nPero Art Centar je pravo mjesto za sve one koji imaju potrebu da se kreativno izraze.Ukoliko imate želju da slikate, crtate, izrađujete nakit, ukoliko želite da se bavite fotografijom, karikaturom ili modnim dizajnom, ili možda volite da slikate na svili ili da ukrašavate predmete dekupaž tehnikom, ovdje ste dobrodošli. Ukratko rečeno, Pero Art Centar je pravo mjesto u kome možete kvalitetno provesti svoje slobodno vrijeme. Zabavne i dinamične radionice otvaraju nove mogućnosti opuštanja i kreativnog izražavanja, kao i sticanja novih prijateljstava. Nije vam potrebno prethodno iskustvo, nisu važne vaše godine. Jedino što je potrebno da ponesete sa sobom jeste dobra volja i želja za stvaranjem.

Jedan od važnih faktora za uspjeh jeste i potrebna doza samopouzdanja. Svaki čovjek samopouzdanje stiče na osnovu svog prethodnog rada. Da biste vjerovali u sebe potrebno je konstantno da stvarate, da rezultati vašeg rada budu vidljivi. Potrebno je da što kvalitetnije provodite svoje slobodno vrijeme i budete ponosni na sve što uradite. Čak i kad drugi smatraju to što radite samo sitnicom, važno je da vi znate koliko to vrijedi. Zato odvojite vrijeme za sebe i pronađite svoje mjesto kreativne radosti, mjesto koje će vas voditi ka uspjehu u svemu što radite.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here