Mladi i privreda – Realnost i budućnost startapa u Srbiji

U sredu, 26.07.2017. godine, u bašti Rektorata Univerziteta u Beogradu održaće se događaj pod nazivom „Mladi i privreda – realnost i budućnost startapa u Srbiji“. Događaj organizuju udruženje  Privredni forum mladih i Privredna komora Srbije, kao završetak projekta „Karavan omladinskog preduzetništva“ koji je realizovan u toku prošle godine.

mladi i privreda

„Karavan omladinskog preduzetništva“ koncipiran je kao program podrške osnivanju omladinskih kompanija, kao i osnaživanju i pospešivanju omladinskog preduzetništva. Program se odvijao u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, uz podršku Razvojne agencije Srbije.

Ono što nas očekuje 26. jula jeste prikaz ostvarenih rezultata projekta i retrospektiva svog uloženog rada i truda u proteklih godinu dana. Program uključuje panel diskusiju, projekciju dokumentarnog filma “Ne čekajmo prilike, stvorimo ih zajendo” i za sam kraj gosti će imati priliku da se osveže i bolje upoznaju uz koktel i muziku.

Tema panel diskusije jeste trenutno stanje omladinskog preduzetništva u Srbiji i koje su to velike promene koje nas očekuju u budućnosti. Mladi će imati priliku da čuju iz prve ruke od najvišeg državnog vrha, predstavnika uspešnih kompanija, kao i ostvarenih preduzetnika u kom pravcu će se razvijati preduzetnička svera naše zemlje.

Dokumentarni film “Ne čekajmo prilike, stvorimo ih zajedno”, snimljen u sklopu projekta, prati priče o razvoju ideja četri tima koja su učestvovala na konferencijama “Privredni forum mladih”. U njemu nam otkrivaju šta je njih motivisalo, sa kojim preprekama su se susreli i koji su njihovi krajni ciljevi.

Događaj počinje u 17:30 časova i traje do 22:00 časa. Ulaz je besplatan i otvoren za sve mlade zainteresovane za preduzetništvo i budući razvoj preduzetničke svere u Srbiji.

Prijave su obavezne, a svoju možete popuniti na: https://goo.gl/t4aRLW

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here