Momci, da li smete da priznate za koga navijate?

Zamislite: tri devojke zaposlene u kompaniji za online povezivanje sportista i ostalih profesionalaca, uronjene u beskrajni okean sportskih vesti, transfera, trening rutina, utakmica i sportskih imena počinjemo da baratamo materijom kao iskusni momci, a da toga nismo ni postale svesne! Da se ne lažemo, svi mi znamo na koliko strana može da se račva naš ženski mozak… Da li znate da smo tako, potpuno nesvesne naših novih super moći, koleginice i ja posle jednog hakaton mozgovanja, doduše na sasvim drugu temu, revolucionarno otkrile najbolji način da provalite osnovne karakteristike dečka koji vam se dopada? Da dobijete informacije o njegovim najvažnijim karakternim (pa i vizelnim) osobinama, a da ne koristite ono izlizano i jadno (a priznajte još uvek ga koristimo i izuzetno vrednujemo) pitanje: šta si u horoskopu? Nas tri smo posle bar desetak digestovanih key boy study-ja skontale da je fraza od tri reči, koja otvara vrata raja (ili Pandorinu kutiju), ona koja dobija svoju moć, magiju i radni boost sledeća: Za koga navijaš? Šta mislite da mu je draže da vam odgovori: ’’Ja sam sentimentalna riba’’ ili ’’Ja sam za Crvene đavole, podrazumeva se’’?

Stvarno verujem da je većina vas sada najstrašnije prevrnula očima. Ali verujte mi, obećavam: ako primenite ova naša itekako stručna saznanja na svom dragom videćete da je rezultat bar 90% match! Naravno, uradite ovo radi zabave…

Da krenemo.. Kao i svuda, pa i u tom fudbalu mora da postoji nekakva klasifikacija. Oni nisu podeljeni samo klubski, po bojama, teritorijalno… Ne. Svaki klub ima svoj posebni mentalitet, ligu, držanje, šmek, stil, filozofiju i interesovanje. Svaki klub nosi sa sobom začine i elemente kojima odišu identiteti njihovih vernih poštovalaca i navijača. Klub takođe ne isključuje tipske fizičke odlike. Magnet koji vuče momka ka nekom posebnom timu verovatno ima neki kosmički filter kroz koji provlači i njegov stas. Neobjašnjivo je tako. Eto pogledajte kako izgledaju momci koji navijaju za Real Madrid, bar 80 % njih može da se pohvali svojim fit košuljama koje nisu namenjene momcima sa love handles-ima. 🙂 To vam govori o njihovoj brizi o fizičkom izgledu. Ali hajdemo sistematično.

JA SAM NAVIJAČ ENGLESKE LIGE

Za neupućene (koleginice i ja smo srećnice da znamo i ove meta podele jer u Playerhunteru je all about sport) klubovi koji pripadaju ovoj ligi su Liverpool, Arsenal, Manchester United, Chelsea itd. Ma sigurno ste bar u kafiću ili od druga čule za neki od ovih klubova. Ako vam frajer kaže da navija za englesku ligu očekujte sledeće stvari: Zagovornik je feminizma, smatra da je žena jedno fino složeno biće, delikatan cvetić. U svakom trenutku će se truditi da svima da do znanja da je jako kulturan, da je i sam neizostavni deo najnovije edicije bontona za sve prilike i da se u svakoj svojoj vezi (privatnoj ili profesionalnoj) služi isključivo belim rukavicama. Sve dok ne popije koju. Onda spotlight nailazi na njegovu moralnu olakšicu,poroci mu nisu strani, kočnice otkazuju, tamna strana se budi, iskrada se iz njega njegova proračunata ćud. Ovaj tip karakteriše preduzetnički duh i velika ambicija, manjak afiniteta ka porodici i dubljoj vezi, kao i čudan odnos sa samim sobom: nikada niste načisto da li je u pitanju egomanijak ili tiho pati zbog dubokih socijalnih rana koje je zaradio u još u srednjoj školi.

NEMAC

Mislim da nije stereotip kad kažemo da su Nemci ljudi koji zaista praktikuju red, rad i disciplinu. Ima nečeg u tom nemačkom uspehu… Momci koji su opredeljeni za nemačku ligu imaju visoke standarde, manjak humora, čvrste moralne norme od kojih ne odstupaju ni milimetar, preciznu viziju budućnosti, rane bore oko očiju večito napregnutih i opreznih. Najčešće ih krasi izvajana figura, lepa kosa, formalna garderoba i besprekorna organizacija života i ličnog prostora. Zanimanja i težnje ovih momaka vuku ka ekonomiji i biznisu: koliko ima bankara pobornika Bundes lige, isto tako možete sresti inžinjere koji vole nemački fudbal. Ako zavirite u njegovu kancelariju videćete da je red i na policama i na stolu, a posebno na ličnom kompjuteru perfektno uređen, usklađen i jedino tako može da funkcioniše. I da, nemojte se slučajno prevariti da mu nekada u naletu naše kreativne praktičnosti ’’pospremite haos’’ na njegovom laptopu tako što ćete mu smanjiti broj foldera jer je njemu tako sigurno lakše, i osloboditi memoriju za vaše slike sa letovanja 2014, kumine proslave rođendana i drugaricine nove kuce. Verujte mi, izazvaćete bes i gnev Titana, a to vam ne treba.

ŠPANSKA LIGA

Okej, već nam je toplije. Leptirići lepršaju ritmom flamenka, čujemo gitaru, miriše sangrija, zamišljamo Woodie Allenovu Barcelonu i Haviera Bardema, jel da? Nismo daleko. Pobornici španske Primere ne moraju nužno biti umetnici, dovoljno je da imaju onog malog filigranskog u duši i zavodljivog u duhu. Ovi strastveni momci sa zavodničkim smislom za humor emituju toliko topline iz svoje aure da nam nikada nije loše pored njih. Lavovski čuvaju svoj bogati unutrašnji svet, a ta snaga je umotana u neku slatku nonšalanciju u ponašanju. Ovo je takođe indikacija da su porodično orjentisani iako na prvi pogled deluju kao kulturni ženskaroši. Nasmejanih očiju, atraktivnog izgleda, udobno zavaljeni u svoje flamenko raspoloženje, obučeni ležerno, ali trendy osvajaju ženska srca brže nego ostali pripadnici ovog ’’fudbalskog horoskopa’’. Ko jednom oseti vatru pripadnika ove vrste i doživi njegovo kavaljersko viteštvo teško da će razmišljati o drugim opcijama. 

ORIJENT

Ko voli da uživa u hrani koja ne zauzima jedan stoti deo ogromnog osmougaonog tanjira sa dekoracijom od tri i po listića divlje nane neka digne dva prsta! Evo ja prva! Jedna od odlika frajera koji su navijači turske lige (a malo ih je ovde kod nas) jeste ona topla, domaćinska, porodična, tradicionalna – gostoprimljivost! On će učiniti sve da se osećaš kao najfiniji dijamant ušuškan pre svega u njegovu snažnu ljubav pa onda u prekupu svilu i kadifu, da uživaš nahranjena najkvalitetnijim voćem, slatkišima i jelima za koje nisi sigurna da li imaju bolji ukus ili miris. Momak koji navija za tursku ligu je možda pravi primer zaštitnika. Njegove jedine mane su grubost i stroga crta koju zna da ispolji kad je to najmanje potrebno. Okrenut je porodici i uživanju sa svojim najodanijim ljudima.

SONO UN ITALIANO VERO

Stižemo do najzaljubiška ekipe dečaka! Zaljubiška u konstantno nekog novog ili u samog sebe – uvek će se boriti ta dva posesivna vuka u njemu. Kao i čitava pompa oko italijanske lige, takav oblak mora da ostaje i iza njenih navijača gde god i kad god oni prolaze. Znam kako izgleda kad vam se ne živi dok se vučete do posla u 8 ujutru, ne znajući da li ste zaboravile da isključite peglu, stavite makar maskaru ili nalakirate i palac na drugoj ruci, teške glave pokušavate da stabilizujete sliku pred očima i odjednom ispred vas stacatto pokretima prodefiliše frajer sa nauljanom kosom u auri parfema, sa lakovanim cipelama u kratkoj kožnoj jakni. Ili poželite da propadnete u zemlju od srama jer se niste bar jednom detaljno pogledale pre izlaska na ulicu, a kamo li probudile pola sata ranije da biste se ko dama skockale, ili dobijete napad gušenja koji vas prati čitavog dana i taj vam miris dugo štipa i nozdrve i oči. Takvi su predstavnici ove kategorije. Od najranijeg jutra doterani šmekeri, melodično slatkorečivi, večito u oblaku nekog dima ili parfema, opsednuti stilom i dobrim kolima, inventari fancy kafića i klubova, hodajući promoteri italijanskih modnih brendova (obavezno je sve lepo i čitko naznačeno najvećim slovima na njihovoj garderobi, jer kako je moguće da mu preko celih grudi ne stoji Prada). Najčešće ćete ih sresti u klabingu, nekoj menadžment strukturi ili u auto salonu.

FRANCUSKA ŠKOLA

Ako su vaši prioriteti kod muškarca akademske prirode onda je ovaj tip pravi za vas! Akademik, profesor, neuredni pisac, ambiciozni vešti manipulant sa daleko većim brojem ešarpi u svom garderoberu od vašeg je pravi predstavnik ove grupe. Razume se u vina, ali nekako ih ne pije sa tolikim uživanjem koliko o njima priča i pripoveda. Malo je kvaran kad je reč o drugim ljudima i prijateljima, ali tu karakternu osobinu anulira svojim naučenim manirima i neposrednošću. Sposoban je da voli više žena istovremeno, romantika mu služi kao sredstvo za postizanje ciljeva, a lično je se grozi. Voli da bude u društvu koje ga smatra pametnim, ali isto tako jako dobro ume da prepozna one koji pokušavaju da podiđu njegovom egu. Devojke koje završe u vezi sa ovakvim tipom često preispituju i krive sebe za mnoge stvari, a to je zapravo refleksija njegove vešte manipulacije.

NACIONALISTA

Momak koji se kune u rusku/srpsku ligu je najpre veliki nacionalista. Nije sposoban da sam trasira sebi put i zato je u potrazi za jakom ideologijom za koju će se držati kao slepac zida i iza koje će sakriti svoje nedostatke i slabosti. Zna da bude i zaštitnik ali i grubi neotesanko, nepredvidivog je karaktera (u stvari, ukoliko znate kojim tokom ide ideologija znaćete i njegove manevre). Bahatost mu nije strana, kako u trošenju novca tako i u ophođenju prema ljudima u prodavnicama, kafićima i hotelima. Ono što je neprocenjivo kod njega jeste količina ljubavi koju pruža. Neće nikada izdati prijatelja, i uvek će učiniti sve što je u njegovoj moći da pomogne kada je pomoć najpotrebnija.

Nadam se da ste se bar malo zabavile čitajući ove ekskluzivne zaključke dokonog tria Playerhuntera. Sada nam je ova fora ušla u krv i ne propuštamo priliku da uz cerekanje ispitujemo svakog muškarca koji nam uđe u office za koga navija ALI DA NAM ISKRENO KAŽE!

Autor: Jelena Stojanović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here