Može li se uticati na podsvest?

,,Svaka misao je uzrok, a svaki situacija efekt misli.“ – Jack Canfiled

Naše misli se konstantno gomilaju, pa u trenutku nepažnje može izroniti neka stara misao. Dok reprogramiramo svoje umove, prirodno je da idemo malo napred, malo natrag, pa ponovo napred. To je deo vežbe.

Ne verujem da postoji neka nova veština koju možete savršeno savladati za 20 minuta.

Recimo, sećate li se kako je bilo frustrirajuće i naporno kada ste počeli da učite da koristite kompjuter?

Trebalo je dosta vremena i rutine, naučiti kako radi, pravila i od čega je sačinjen.

Da biste plivali u sastavu života, prihvatite da je naša podsvest kao kompjuter: podaci ulaze – podaci izlaze. Kada ulaze negativne misli, dolaze vam negativna iskustva.

Da, potrebno je vreme i vežba da se nauči novi način mišljenja. Budite strpljivi sa sobom. Kada učite nešto novo, a pojavi se stari model, hoćete li reći: „Oh ništa nisam naučio!“ Ili ćete reći: ,,U redu, hajde da to sada učinimo na novi način!“

Ili ste, na primer, neka pitanja raščistili i mislite da se nikad više nećete morati njima baviti.

Kako ćete znati da li ste nešto zaista savladali ako sebe ne proverite?

Setite se neke stare situacije još jednom i posmatrajte svoje reakcije. Ukoliko odmah reagujete na stari način, znači da niste savladali tu specifičnu lekciju i da još na njoj trebate raditi. To je sve što to znači.

To je samo mali test da uočite koliko ste napredovali. Kada počinjete izgovarati afirmacije, nove istine o sebi, dajete ujedno mogućnost sebi da reagujete na drugačiji način. Bez obzira na to radi li se o zdravstvenom ili finansijskom problemu, ili o poteškoćama s partnerom, ako reagujete na nov način, znači da ste to savladali pa možete napredovati i na drugim područjima.

Recimo, takođe, da obrađujete redom, sloj po sloj. Dostigli ste nešto i mislite: ,,Učinio sam to!“ A onda iznenada neki stari problem izroni na površinu, pa pogrešite i nikako da vam bude bolje. Pogledajte koje to uverenje leži iza toga. To može značiti da vam je još potrebno da radite na tome jer ulazite u naredni, dublji sloj.

Ne smatrajte da niste dovoljno dobri zato što je izronilo nešto što ste smatrali rešenim.

Verujem da je svako od nas odlučio da se inkarnira na ovoj planeti u određeno vreme i na određenom mestu. Odabrali smo doći ovamo i naučiti posebnu lekciju koja će ubrzati naš evolucijski, spiritualni put. Jedan od načina da dopustite procesu života da se za vas razvija na pozitivan, zdrav način jest da ustanovite vlastite istine.

Odaberite da se pomerite od ograničavajućih verovanja koja vam onemogućuju da ostvarite vrednosti koje želite.

Izjavite da će vaš negativni način mišljenja biti izbrisan iz vašeg uma. Pustite svoje strahove i terete, nemojte se za njih držati.

Sledite sledeće ideje, vizije koje će imati veliku udeo u načinu vašeg življenja: 

„Sve što trebam znati, otkriva mi se.“

 „Sve što treba, dolazi mi pravovremeno.“

 „Život je radost i ispunjen je ljubavlju.“  

 „Zdrav sam i pun energije.“

 „Uspešan sam u svemu.“

 „Spreman sam da se menjam i napredujem.“

 „Sve je dobro u mom svetu.“

Postupati najbolje kako znamo, ne bi li uticali na svoj smiraj, da bi mogli realno razmisliti o tome što se događa i, naravno, ne bežati od događaja, nego se s njima hvatam u koštac.

Potrebno je možda malo vremena, ali ponekad se nešto što izgleda kao velika katastrofa na kraju preokrene u dobro ili barem nije tako velika katastrofa kako se činilo na početku.

Svaki je događaj iskustvo učenja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here