MPR otvorila globalni program Ideas for Action (I4A) za Jugoistočnu Evropu

Mreža za poslovni razvoj otvorila je globalni program Ideas for Action (I4A) za Jugoistočnu Evropu u partnerstvu sa Svetskom bankom i Wharton biznis škole. Aktivnosti i ciljevi programa će biti prezentovani 28. novembra na konferenciji Samit 100 mladih lidera Jugoistočne Evrope koja će biti održana u hotelu Crowne plaza. Samit 100 mladih lidera je projekat koji se prvi put organizuje u Srbiji od strane udruženja Mreža za poslovni razvoj.

Ideas for Action

Ideas for Action je odličan način povezivanja mladih iz različitih zemalja širom sveta koji imaju jedinstvenu šansu da doprinesu međunarodnom razvojnom planu donetom od strane Ujedinjenih Nacija. Program je zajednička inicijativa Svetske banke i Wharton Business škole koji predstavlja globalno takmičenje i poziva mlade iz celog sveta da razviju ideje za finansiranje i implementaciju UN novousvojenih održivih ciljeva razvoja.

Prošlogodišnji pobednici takmičenja sa najboljim predlozima dobiće priliku da:

  • Predstave pobedničku ideju na događaju MMF-a i Svetke banke na proleće ili na godišnjem sastanku u aprilu i otkobru 2016. godine u Vašingtonu.
  • Prime implementacionu podršku od strane projekta inkubatora u Wharton-u
  • Povežu se sa stručnjacima iz razvojnih organizacija, uključujući Svetsku banku, akademsku zajednicu i privatni sektor kako bi sproveli svoju ideju
  • U zavisnosti od prirode predloga, posete privatni ili javni sektor i ostvare svoju ideju u praksi
  • Učestvuju u platformama Wharton biznis škole pod nazivom „Globalna učionica“ i „Razmena znanja“
  • Postanu deo globalne zajednice mladih u promovisanju međunarodnog razvoja

http://www.zicklincenter.org/#%21ideascompetition/ccl3

https://www.facebook.com/ideas4action/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here