#MuseumSelfie Day (danas!)

KAKO DA UČESTVUJETE?

Bez obzira da li radite u muzeju, volite muzeje, umetnost, istoriju, volite da se fotografišete ili jednostavno volite da učestvujete u akcijama na internetu, #MuseumSelfie Day je za Vas! Potrebno je samo da u toku današneg dana, 21. januara, napravite jedan sefie u nekom od muzeja u Srbiji ili inostranstvu (gde god da ste). Uz to, koristite hashtag #MuseumSelfie, spomenite muzej u kome se nalazite, i ako želite spomenite @MuseumSelfieDay. Mi Vas pozivamo, naravno, da koristite i naš hashtag #muzejirade. Akcija se dešava prvo na Twitter-u, mada možete koristiti i Instagram ili Facebook.

ŠTA JE #MUSEUMSELFIE DAY?

Ovu akciju pokrenula je ekipa bloga Culture Themes koja postosji da istakne potrebu za kulturom u našem društvu, na internacionalnom nivou. Prošle godine organizovan je njihov prvi internacionalni #MuseumSelifie dan, i doživeo veliki uspeh. Zato se sada Culture Themes vraća sa još jednim ovakvim danom, pozivajući ljude širom sveta da se uključe u igru, posete svoj omiljeni muzej i objave svoj #selfie. Ukoliko je vaš omiljeni muzej zatvoren ili nikako ne možete da uklopite u svoj raspored odlazak u muzej, možete objaviti i selfie nekog prethodnog odlaska u muzej, ispred muzeja ili čak sa muzejskom kartom.

ZAŠTO DA UČESTVUJETE U AKCIJI?

Zato što ovakva akcija dozvoljava da svoje iskustvo u muzeju podelite sa ostalim ljudima i ispratite kako ljudi u drugim zemljama doživljavaju muzeje. Vašim selfijem prikazaćete ono što je vama privuklo pažnju u muzeju – sa nekim objektom koji se vama učinio posebno zanimljivim ili je vama značajan. Možda ćete vaš selfie napraviti ispred zgrade muzeja, možda zajedno sa drugarima/ kolegama, možda će to biti sa muzejskim suvenirom, biće to vaš lični momenat i veza sa muzejem u skladu sa Vašim raspoloženjem, utiskom, vremenom. Ovo je šansa za dijalog sa muzejima i kulturom, i celim svetom. Pokažimo da nam je kultura bitna, pa će možda i ona dobiti počasno mesto kod nas jednog dana.

Učestvujte u #MuseumSelfie Day! Uživajte u muzejima! 🙂

#muzejirade,  @MuseumSelfieDay

Pozdrav,

Tina Kaplani

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here