Muzejska manifestacija „Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10“

Kao i prethodne dve godine, i ove 2017. u maju će muzeji i srodne institucije širom Srbije organizovati muzejsku manifestaciju „Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10„. Od 11 .do 20. maja 2017. godine, 90 učesnika na preko 100 lokacija širom zemlje garantuju odličnu i zabavu uz umetnost i kulturu. Centralna tema ovogodišnje manifestacije „Muzej u gostima“ posebno će otvoriti mogućnost boljeg povezivanja institucija i njihovo predstavljanje u drugim sredinama.

Muzejska manifestacija "Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10"

Svi sadržaji biće besplatni tokom svih deset dana manifestacije, koja obuhvata i Nacionalnu nedelju muzeja, Međunarodni dan muzeja (18. maj) i Evropsku noć muzeja koja se obeležava poslednje subote u maju, poznatiju kao Noć muzeja. 

Uz produženo radno vreme muzeja tokom manifestacije, od 10 ujutro do 10 uveče, očekuju nas zanimljive izložbe, veliki broj radionica, pratećih programa, posebno osmišljenih sadržaja za decu i mlade. Muzeji, kulturni centri, galerije, biblioteke, arhivi i druge ustanove spremaju nam zanimljivih deset dana maja koje ne bi trebalo propustiti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here