Najbolje i najatraktivnije filmske transformacije

Uz profesionalan kostim i šminku, ali i prostetiku, običan glumac se može transformisati u pravu filmsku atrakciju. Za potrebe određene uloge, glumci su sate morali da provode u šminkernici, da oblače neugodne kostime, pa čak i da se ugoje ili smršaju. Ako na to dodamo digitalne efekte, verovatno je da vašu omiljenu filmsku zvezdu nećete prepoznati. Ovo su najzanimljivije filmske transformacije:

Ralf Fajns (Voldemor, Hari Poter)

Fajns je tumačio mračnog gospodara Voldemora, najvećeg negativca u filmu. Kombinacijom bele šminke, veštačkih zuba i naravno kompjuterski uklonjenog nosa, ova transformacija je naišla na neočekivano dobar rezultat. Zmijoliki izgled Fajnsa će sigurno i ubuduće ulivati strah tokom gledanja. Ovakve filmske transformacije zahtevaju mnogo truda i strpljenja.

 

Filmske transformacije
Izvor fotografije: IMDb

Rebeka Romejn (X-men)

Gola i obojena u plavo, Rebeka je u početku snimanja mučno trpela višečasovno transformisanje u negativku Mistik. Prekrivena krljuštima preko genitalija i crvenkastom kosom ona je zaista delovala mistično i zapanjujuće. Na osnovu ovakve filmske transformacije, teško da možemo prepoznati o kojoj je glumici reč.

 

Filmske transformacije
Izvor fotografije: IMDb

Helena Bonam Karter (Planeta majmuna)

Ona se pretvorila u šimpanzu. Ovakva maska je zahtevala šminku od glave do pete, a sama transformacija bi potrajala četiri do pet sati. Bila je dovoljno luda da prihvati ulogu šimpanze Arija u rimejku „Planeta majmuna“ u režiji svoga supruga Tima Bartona. Razbarušena kosa, crte lica čovekolikog majmuna su savršeno pristajali glumici, iako je sam proces maskiranja za nju bio previše naporan. Ipak, uloga joj je donela dosta izazova, među kojima je i transformacija glasa prilikom izražavanja različitih emocija.

 

Filmske transformacije
Izvor fotografije: IMDb

Robert Inglund (Strava u Ulici Brestova)

Glumio je u poznatom horor filmu koji je godinama ledio krv u žilama. Ova filmska transformacija je ubedljivo prolazila kroz pravu golgotu. Procedura je u početku podrazumevala četvoročasovno lepljenje 18 delova od lateksa na glavu i grudi uz stalno održavanje vlažnosti, zatim stavljanje lažnih zubi i kontaktnih sočiva. Poznat je po ćelavoj kapi, šeširu i prugastom džemperu. Fredi Kruger je dugo bio prava noćna mora za plašljivu decu.

 

Filmske transformacije
Izvor fotografije: IMDb

Džoni Dep (Alisa iza ogledala)

Kada je Džoni Dep u pitanju, on je sam po sebi atrakcija. Džek Sperou je osvojio naša srca, iako „Pirati sa Kariba“ nije jedini film u kom je on briljirao. Svojim izvođenjem Ludog šeširdžije nas je iskreno nasmejao i učinio da ga svrstamo u najbolje transformatore. Za ulogu u ovom filmu morao je da umoči lice u belu farbu, uz dodatno dekorisanje kao što je umetanje belih trepavica, ružičastih podočnjaka i razmaknutih prednjih zuba.

 

Filmske transformacije
Izvor fotografije: IMDb

Ron Perlman (Helboj)

On je nestrpljivo čekao satima u šminkernici, kako bi njegova transformacija bila zapanjujuća. Na grudi i lice su mu dodavali ogromne količine pene, koja se bezbroj puta ponovo uklanjala, pa stavljala i sušila. Izgleda da za ovakvu ulogu ipak treba biti tolerantan. Spektakularna saga o najsnažnijem junaku iz pakla je obećavala veliku gledanost.

 

Filmske transformacije
Izvor fotografije: IMDb

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here