Najlepše plaže sveta

U iščekivanju lepog vremena, uvek nas misli odvedu na neku morsku obalu i u tim trenucima lako osetimo kako nas sunce prži, talasi mame, a od vrućine rashlađuje neki fin koktel. Portal Mladi, će se ovog puta usuditi da bude suviše indiskretan i da za vas zamisli najlepše plaže ovog sveta.

Vreme je za plažu. Izvor: photobucket.com

Playa Paradiso, Kuba

Kako joj ime i samo kaže, Rajska plaža, beo pesak i tirkizno more, a mi kažemo dobitna kombinacija! A kako jedan od turističkih motiva kaže: „baš ono što ste zaslužili“. Rajska plaža je i više od toga, to je mesto koje je u potpunosti podređeno odmoru i relaksaciji, pa tako ne možete upražnjavati vodene aktivnosti koje uključuju i motornu buku, a buka je i jedan od razloga što hoteli nisu na samoj plaži

Playa Paraiso, Kuba. Izvor: dailymail.co.uk

Cayo de Agua, Venecuela

Topla, prozirna voda u kojoj možete plivati zajedno sa ribama. A beli pesak samo upotpunjuje ovu neverovatnu lepoticu. Ova plaža poseduje i nekoliko slatkovodnih bunara, gde se može potkerepiti žeđ usled prevelikog sunca. Cazo de Agua, deo je nacionalnog parka, koji čini još nekoliko ostrva.

.

Cayo de Agua, Venecuela. Izvor: googleusercontent.com

Whitehaven, Australija

Beli raj, plaža je dugačka 7 kilometara, nosi titulu i najfotografisanije plaže Australije, a proglašena je i za eko plažu, svoj naziv duguje i neverovatno belom pesku koji je krasi. Na samom severu plaže, nalazi se uvala, u kojoj se zahvaljujući plimi mešaju pesak i voda, pa se dobija prirodna slika neverovatnog kolorita.

Whitehaven beach, Australija. Izvor: worldsbestbeaches.net

Agonda, Indija

Ako želite da se u potpunosti odmorite i relaksirate, ovo je pravo mesto za vas. Sama plaža, nema uobičajeni izgled plaže, smeštaj se jedino može naći u bungalovima, a mobilne mreže skoro da i nemaju domet na ovoj plaži. Prvo pravo turističko mesto, udaljeno je desatak kilometara od Agonde i naravno poprilično skuplje. Agonda je mesto koje nema razvijen turizam, pa je u ulozi turista svega mali broj ljudi, ali  je krasi divlja lepota i više nego neophodan za odmor – mir.

Agonda, Indija. Izvor: viresattached.com

Praia da Marinha, Portugal

Smeštena među stenama, skrivena od znatiželjnih pogleda, dovoljno da zaintrigira, ali i posluži mnogobrojnim svetskim kućama da baš na njoj snime reklame za svoje proizvode. Izlazi na Atlanski okean i izrazito kvalitetnu vodu. Stene se u toku plime ispune vodom, pa se može unutra plivati i istraživati morski svet, a u toku oseke, njihova udubljenja su mesto za prave ljubitelje avanture.

Praia da Marinha, Portugal. Izvor: fotos.web

Barnes Bay, Angvila

Angvila je mesto za koje nikada verovatno niste ni čuli, ono potpada pod teritoriju Velike Britanije, a nalazi se na najsevernijoj tački arhipelaga Livadska ostrva. Koliko god daleko bilo, mislima nam je uvek blizu. Barnes Bay je najčešće mesto odmaranja poznatih ličnosti i onih sa dubljim džepom, a Robert de Niro je jedan od njih.

Barnes beach, Angvila. Izvor: opusteno.rs

El nindo, Filipini

Mi kažemo da su reči ponekad suvišne, a ova slika to i dokazuje…

El nidno, Filipini. Izvor: thousandwonders.net

Sunset Beach, Havaji

Plaža romanitčnog imena, danas predstavlja jednu od glavnih prestonica surfovanja, gde se održavaju neka od najvažnijih svetskih takmičenja, ali samo zimi, kada talasi dostižu visine i do devet metara. Ali u toku leta, voda je mirna, pa je tada i veći broj turista koji uživa u mnogobrojnim aktivnostima. Letnji period je prepoznatljiv prema onome po čemu plaža i nosi ime, pa se mnogobrojni turisti utrkuju ko će napraviti lepšu sliku zalaska sunca.

Sunset beach, Havaji. Izvor: shutterloveonline.com

Flamenco beach, Portoriko

A jajaja jaj Portoriko, kaže Vaja Kon Dios, a mi se slažemo. Pretstavljamo vam najlepšu plažu Portorika. Ali da to ne bude samo subjektivni osećeaj Portorikanaca, ova plaža je prema zvaniničnim listama najlepših plaža, godinama unazad, nalazi u top deset. Bela peščana plaža se prostire duž celog zaliva, tako da će vas sunce Kariba grejati gde god da zakoračite.

Flamenco beach, Portoriko. Izvor: turner.com

Rabbit beach, Italija

I za kraj, a opet sa nekom simbolikom. Zečija plaža, smeštena je na ostrvu Lamepeduza pokraj Sicilije, poslednjoj evropskoj stanici pre afričkih teriotorija. Naziv je dobila po velikom broju zečeva koji su se tamo mogli susresti, a danas predstavljaju vrlo retku pojavu. A verovali ili ne, baš kao i u čuvenoj basni, drugi glavni životinjski stanovnik ostrva su morske kornjače, koje upravo ovo ostvro biraju za snošenje jaja. Voda je izuzetno topla i čista.

Rabbit beach, Italija. Izvor: cloudfront.net

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here