Negativni likovi iz crtanog filma o Nindža Kornjačama

Pre nekoliko nedelja podsetili smo se zajedno jednog crtanog filma koji nam je svima obeležio detinjstvo i saznali nešto novo o kultnom crtaću „Nindža kornjače“. Tada smo uglavnom pisali o dobrim momcima i samom nastanku ove zanimljive priče o četiri dobre kornjače, ali ovog puta, spremili smo vam nešto malo drugačije.

Iako Nindža kornjače zauzimaju veliko mesto u našim životima, ipak u njihovim, veliko mesto zauzimaju njihovi neprijatelji koji konstantno žele da ih unište. Na svu sreću, to im nikada nije pošlo za rukom, ali zaslužuju da ih pomenemo i da saznamo nešto novo o njima. Ako smatrate Kornjače svojim imaginarnim prijateljima onda su sledeći likovi sigurno vaši imaginarni neprijatelji, iako ćemo nabrojati samo neke od njih.

Sekač (Shredder)

U svakoj verziji Nindža kornjača pojavljuje se najveći Splinterov neprijatelj Sekač. Sekač se prvobitno zvao Oroku Saki i bio je ljubomoran na Splintera dok je još uvek bio čovek, odnosno dok se zvao Hamato Joši. U drugoj verziji priče, Hamato Joši – Splinterov vlasnik, je ubio Oroku Sakijevog brata zbog čega se ovaj zakleo na osvetu i tada postao Sekač.

Sekač je zakleti neprijatelj kornjačama i Splinteru i čitav svoj život posvećuje pronalasku načina da ih uništi. Nekoliko puta Sekač umalo pogine u toj svojoj nameri ali se uvek izvuče i nekim čudom preživi.

Bibop (Bebop) i Rokstedi (Rocksteady)

Ova dva mutanta su u početku bili ljudi, i to članovi Njujokške bande koju je unajmio Sekač. Kako bi pobedio Nindža kornjače, Sekač je iskoristio istu radioaktivnu materiju od koje su one nastale kako bi pojačao snagu svoje bande. Iskoristio je dve životinje – nosoroga i divljeg vepra kako bi ojačao svoja dva ratnika i tako su nastali ovi likovi. Ova dva zlikovca se odlikuju nadljudskom snagom ali zato im inteligencija nije jača strana. Inače imena su dobila po pravcima u muzici – „bebop“ je stil džez muzike dok je „rocksteady“ stil sličan rege muzici.

Kralj pacova (Rat King)

Ovaj lik je jedan od zagonetnijih likova koji su u nekoj vezi sa Nindža kornjačama. Doživeo je različite preobražaje tokom napretka gn stripa i crtanih filmova tako da je u početku bio zločinac, kasnije se pojavljuje kao neutralni lik, dok u jednoj verziji crtaća postaje i saveznik kornjačama.

U svim verzijama je on čovek koji upravlja pacovima, a razlikuje se način na koji njima upravlja. Tako u jednoj verziji on ih kontroliše sviranjem frule, a kasnije i svojim umom. On takođe živi u kanalizaciji jer je beskućnik i uvek je prljav i jede ostatke hrane. Kornjače je prvi put napao zato što je mislio da žele da mu preuzmu mesto gde živi iako su se one samo slučajno tu zatekle dok su trenirale. Ovaj zlikovac je čak i Splintera svojim umom umalo naterao da uništi Kornjače.

Dr Bakster Stokman (Dr. Baxter Stockman)

Bakster je naučnik koji je izumeo robote mišolovce. Iako se njegov izum zove „mišolovac“, on zapravo uništava samo pacove. Kada je Bakster ponudio velikoj kompaniji „Ajax“ da finansira njegov projekat, oni su ga izbacili jer im ne odgovara da se unište svi pacovi jer bi tako firma propala.

Međutim, Sekač je sve to video i ponudio Baksteru posao kako bi se rešio pacova koji njemu zadaje najviše problema – Splintera. Kasnije tokom serije, Bakster slučajno mutira u muvu i zajedno sa Sekačem napada Kornjače.

Krang

Krang je vanzemaljac iz Dimenzije Xkoji je zbog kriminala proteran na zemlju nakon što mu je oduzeto telo i ostavljen samo mozak.

Krang poseduje raznu tehnološku opremu među kojom je glavni Tehnodrom gde on i živi. Udružio se sa Sekačem kako bi mu pomogao da uništi Kornjače dok će mu ovaj zauzvrat napraviti novo telo. Jedini Krangov cilj je da uz pomoć svog novog tela osvoji čitavu planetu, međutim Nindža kornjače mu staju na put. U novijoj verziji iz 2012. godine, krang je naziv za čitavu vanzemaljsku rasu koja je odgovorna za donošenje radioaktivnog mutagena na Zemlju. Rasa potiče iz Dimenzije X i svi njeni stanovnici su u obliku ljudskih mozgova koji koriste mehanička tela sa kretanje.

Pank Žabe (Punk Frogs)

Ovi likovi su pandani Kornjačama i njih je stvorio Sekač da bi uništio kornjače. Sekač ih je ubedio da je on dobar, a da su kornjače zlikovci i obučio ih je da budu njegovi ratnici. Žabe su dobile imena po Sekačevim herojima i tako su nastali: Atila, Napoleon, Džingis i Raspućin. Nakon duge borbe Pank žaba sa Kornjačama oni postanu na kraju prijatelji.

Hun

Hun se pojavljuje u verzijama iz 2003. i 2012. godine, i on je mišićavi narednik bande „Ljubičasti Zmajevi“, a Sekač je njegov šef. Hun poseduje izuzetnu snagu i veštine, ali nikada ne uspeo da pobedi Kornjače.

U početku ima veliki status u bandi, međutim kasnije ga Sekač smenjuje i postavlja svoju ćerku za vođu bande. Pored toga Hun ostaje veran sekaču sve dok ne otkrije da je Sekač u stvari vanzemaljac i tada vodi svoju bandu i postaje rival sa klanom Nindža Stopala.

Hvala „lošim momcima“ što postoje, jer da nije njih ne bi postojali ni oni dobri koji će ih uvek pobediti i isprašiti. U ostalom, najbitnije je da oni ne pobede naše junake, a za ostalo ćemo lako!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here