Obuka za spasioce životinja u Srbiji – Animal Rescue Serbia

Prva nacionalna služba za spasavanje životinja u Srbiji – Animal Rescue Serbia organizuje treću po redu jedinstvenu obuku za spasioce životinja koja će se održati u periodu od 29. aprila do 2. maja u Beogradu, na Adi Ciganliji.

Obuka za spasioce životinja

Animal Rescue Serbia (ARS) je volonterska, neprofitna organizacija za spasavanje životinja iz kritičnih situacija – sa visina, iz dubina i sa vode. Delujemo kao javna, svima dostupna služba čija pomoć je besplatna. Spasavamo životinje iz situacija u kojima im je ugrožen život, a pristup mestu na kome se nalaze je otežan, rizičan, komplikovan ili nijemoguć na uobičajen način. To su situacije poput mačaka na drveću, pasa u šahtovima, bunarima, zaleđenim jezerima i sl. u kojima delujemo kao poslednja linija odbrane.

Spasavanja koja obavljamo su besplatna, a finansiramo se od pomoći samih članova i od donacija koje su trenutno simbolične. Čak i pri trenutnom obimu delovanja  koji je, pre svega, finansijski ograničen, skinuli smo veliki teret sa postojećih državnih službi, najpre sa vatrogasaca i policije kojima su se građani obraćali, a koje nisu ovlašćene, obučene ni opremljene da se bave spasavanjem životinja.

Budite deo jedinstvene grupe obučenih spasilaca u Srbiji. Delujmo zajedno kao poslednja linija odbrane za sve životinje u opasnosti.
Ako želite da pohađate kurs za spasioce, neophodno je da ispunjavate sledeće uslove:
1. Da ste punoletni (dokazaćete ličnom kartom)
2. Da ste psihički i fizički sposobni
3. Da ste saglasni sa pravilima ARS-a (potpisaćete izjavu saglasnosti, pošto budete pročitali naš pravilnik)
4. Da ste uplatili iznos na račun ARS-a (priložićete potvrdu o uplati):
• 4.000 din. za 2 dana
• 6.000 din. za 3 dana
• 8.000 din. za 4 dana

Uplata za pohađanje obuke služiće nam za pokrivanje osnovnih troškova vaše obuke, kako bi tokom svih dana, koliko obuka traje, proveli zajedno na organizovan način. Sami instruktori su članovi ARS-a, i svoja znanja preneće bez ikakve naknade.
Ovaj iznos pokriće troškove ishrane (3 obroka dnevno) i smeštaja (ako niste iz Beograda – spavanje u obezbeđenim vrećama, podloškama i šatorima u Avantura Parku ili u slučaju lošeg vremena u zatvorenom prostoru Avantura Parka), jedne majice ARS-a u kome ćete delovati kao spasioci.

Obuka traje minimum 2, a maksimalno 4 dana, odvija se u Beogradu, u Avantura parku na Adi Ciganliji i sastoji se iz tri oblasti:
1. Spasavanje sa visina i iz dubina
2. Spasavanje sa vode
3. Prva pomoć i transport

Obuku vode članovi ARS-a, iskusni instruktori sa dokazanim stručnim znanjima i referencama iz poslova kojima se profesionalno bave. Nakon završene obuke dobićete interni sertifikat o osposobljenosti.

Obuka za spasioce životinja – KAKO DA SE PRIJAVIM

Jednostavno nam pošalji mail na: [email protected] u kome ćeš reći da se prijavljuješ na ovu obuku.
U subject maila stavi: Prijava za obuku u ARS-u.

Navedi da se prijavljuješ za ovu obuku i najpre napiši svoje lične podatke i kontakt telefon. Potom nam možeš napisati ili priložiti tvoju kratku biografiju ili ako ti je tako lakše, prosto kopiraj donji tekst i odgovori na pitanja koja smo postavili. Tako ćemo imati sve potrebne informacije o tebi, koje će nam pomoći da uradimo fer selekciju prijavljenih kandidata.
► HOBI – Da li, i koje hobije imaš?
► SPORTOVI – Da li se baviš nekim sportom i kojim, makar i rekreativno?
► KONDICIJA – U kakvoj si opštoj kondiciji? (ako ti je lakše, možeš stanje svoje kondicije oceniti ocenama 1-5)
► ZNANJA I VEŠTINE – Znanja i veštine koje poseduješ, a misliš da bi mogle biti od koristi ARSu?
► SOCIJALNE MREŽE – Poželjno je da nam pošalješ i link ka svom FB ili nekom drugom profilu na socijalnim mrežama
► FOTOGRAFIJA – Pošalji nam svoju fotografiju, a posebno ako imaš neku sa tvojim kućnim ljubimcem
► REGION – U kom delu Srbije ćeš moći da deluješ?
► ZAŠTO BAŠ TI – Objasni nam u nekoliko rečenica zašto bi želeo/želela da budeš spasilac u ARSu i zašto bi trebalo da te uključimo u obuku.

KOLIKO LJUDI PRIMAMO NA OBUKU?

Broj mesta za obuku je ograničen na ukupno 16 spasilaca. To u praksi znači da ćemo morati da odaberemo one kandidate za koje mislimo da će najuspešnije završiti obuku i biti dobri spasioci. Ipak, ako se prijaviš, a ovog puta ne budeš izabran/izabrana, nemoj da te to obeshrabri. Biće nam potrebno još puno spasilaca i ovakve obuke ćemo organizovati na redovnoj bazi. Dakle, možda već naredni put budeš odabran/odabrana. U međuvremenu možeš se učlaniti u ARS, družiti se sa nama i dati svoj doprinos na druge načine.

KADA SE I GDE ODRŽAVA OBUKA?

Obuka će trajati od 29.aprila – 2. maja u prostoru Avantura Parka na Adi Ciganliji u Beogradu.

ŠTA SE DEŠAVA KAD PRIMITE MOJU PRIJAVU?

Nakon prijema tvoje prijave poslaćemo ti pravilnik ARS-a za spasioce. Neophodno je da ga pročitaš i da si saglasan/saglasna sa pravilima našeg i tvog budućeg rada koje ćeš tamo pročitati. Ako bude tako, a nadamo se da hoce, posle tvoje potvrde da i dalje želiš da budeš spasilac u ARS-u uradićemo klasifikaciju svih prijavljenih kandidata i potom ćemo ti poslati i odgovor da li možemo da te primimo na obuku spasilaca, a na kraju i uplatnicu kao i sve ostale neophodne pripremne informacije.

Rok za prijave: 25.04.2017.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here