Od marta sa nama idete i u pozorište DADOV!

PORTALMLADI voli da kaže: „Mi tražimo za Vas… na Vama je samo da odaberete!“

Međutim, nismo mi tu za vas samo da bismo vam pronašli negde zaposlenje, inostranu praksu ili šansu za jedan sjajan seminar na kom možete steći razne nove kontakte i prijatelje. Ne! 

Mi smo tu za vas da učimo zajedno kroz naše zanimljive i poučne tekstove, ali i da zajedno idemo u pozorišta i bioskope za džabe. Nakon uspešnih saradnji sa dva velika pozorišta – Boško Buha“ i „Terazije“ – na red je došlo i jedno malo manje, ali pozorište u kojem svoje prve, najbitnije korake, prave najmlađi, a verujemo kasnije i veliki glumci.

Od marta vas PORTALMLADI vodi i u pozorište „DADOV“!

U nastavku teksta možete videti celokupan repertoar za mesec mart u ovom pozorištu koje, u našem prelepom Beogradu, postoji nešto duže od 56 godina, ali i tekst za prvu predstavu za koju ćemo deliti karte na našoj Fesbuk stranici. Pratite nas! 😀

„GOSPODAR MUVA“

Grupa dečaka (fudbalski tim koji je krenuo na prvenstvo), usled pada aviona ostaje sama na pustom ostrvu. U prvi mah im to izgleda kao fantastična pustolovina u kojoj se mogu dobro zabaviti, jer su ostali sami bez mame i tate. Nema nikoga ko bi ih u bilo čemu ograničavao. Počinju da grade jedan novi svet po sopstvenim parvilima, u nadi da će im to doneti spas. Krhka i tanka opna civilizacije polako nestaje, što ih dovodi na korak od potpune katastrofe.

„Roman Vilijama Goldinga strašna je i aktuelna priča, posebno danas kada smo se toliko udaljili od prirode i zaboravili da smo deo nje. U ovom komadu se pojavljuju samo deca, ali su odrasli itekako prisutni. Oni su uzori za dečake koji se bore za opstanak i shvataju da je upravo čovek čoveku zver“, rekla je reditaljka ovog komada, Tijana Vasić.

Igraju: Uroš Rakić, Milan Vasiljević, Gligorije Marinković, Ognjen Dragović, Marko Despotović, Matija Conić, Ivan Blagojević, Pavle Erić, Dejan Maksimović, Nikola Zagorac

Adaptacija i dramatizacija: Bojana Babić

Režija: Tijana Vasić

Scenografju osmislila: Maja Vasić, kostime dizajnirala Lara Popović, muziku potpisuje Irena Popović, a koreografiju Milan Gromilić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here