Odakle god da nas pratite, Laguninu poklon knjigu možete da zgrabite!

U aprilu smo pokrenuli jednu novinu za vas, i to na nivou cele Srbije, i za sada dobijamo sjajne komentare od vas. 😀 Obećali smo vam da ćemo na svake dve nedelje, za vas imati po dve poklon knjige koje vam daruje izdavačka kuća Laguna! Knjige će moći da dobije bilo ko od vas jer će biti deljene na teritoriji cele Srbije i moći ćete da ih preuzmete u najbližoj knjižari Lagune.

Ovog puta „na izložbi“ su dve novije knjige – „Povratak kući“, drama sa širokim i dubokim odlaženjem u istoriju, intrigantno delo Ja Džasi (na FB) i knjigu najobjavljivanije autorke svih vremena o još jednoj „avanturi“ legendarnog Herkula Poaroa, „Tužni Čempres“, Agate Kristi (na Instagramu).

Kako do knjiga, o čemu nam pričaju, ali i gde i kada ih delimo… pročitajte u nastavku.

laguna portal fbFEJSBUK

Na Fejsbukuvam delimo jednu, prema rečima Buzzfeed-a, „Zapanjujuću, nezaboravnu priču o porodici, istoriji i rasizmu. Povratak kući je ambiciozno delo kojem je teško odoleti“ – „Povratak kući“.
povratak_kuci, lagunaSažimanjem gotovo tri veka istorije, na dva kontinenta, u jedinstvenu priču lirskog kazivanja, Ja Džasi zahvata dublje od same istorije, jer srž njene priče čini greh, koji su počinili preci u svom neukom i nepromišljenom shvatanju moći, okajan kroz stradanje potomaka. Njeni junaci, noseći u sebi nesmirene duhove brojnih pokolenja, vraćaju se svojoj otadžbini onda kada su iznova odlučni u tome da je ne izdaju.

Epski u razmerama priče i izuzetno intimno u portretisanju likova, autorka oslikava moralnu težinu istorije koja se obrušava na lične borbe, nade i strahove junaka. Povratak kući je redak roman koji je uspeo da suštinu istorijskih događaja od XVIII veka do savremenih dana sažme u nekoliko ljudskih sudbina.

Povratak kući jasno nagoveštava da bi Ja Džasi mogla biti književna naslednica Toni Morison.“ Vogue

*** Laguna i PM imaju poklon(e) za vas: Dve knjige svake dve nedelje za naše čitaoce!

*** PRATITE NAS: Svake nedelje vodimo vas na nekoliko mesta –bioskopi, pozorišta, muzeji, izložbe, posete

INSTAGRAM

A na Instagramuvas čeka još jedan od mnogih avantura i slučajeva Herkula Poaroa – „Tužni čempres“.tuzni_cempres-agata_kristi, laguna

Agata Kristi je najobjavljivanija autorka svih vremena. Jedino Biblija i Šekspirov opus premašuju ukupni tiraž njenih dela – prodato ih je milijardu na engleskom jeziku i još milijardu u prevodu na stotinu drugih jezika.

Prelepa mlada Elinor Karlajl mirno je stajala pred sudom, optužena za ubistvo Meri Džerard, svoje suparnice u ljubavi. Dokazi su je teško optuživali: samo je Elinor imala motiv, priliku i sredstvo da ubije Meri smrtonosnom dozom otrova. Pa ipak, u toj neprijateljskoj sudnici, jedan čovek i dalje veruje da je Elinor nevina dok se ne dokaže da je kriva. Samo je Herkul Poaro stajao između Elinor i gubilišta…

„Od Agate Kristi sam naučila da je najvažnije pažljivo postaviti lažni trag. Ona je najveći majstor devize ’pomoću pogrešnih putokaza otkrićemo prave’.“ Elizabeta Džordž

„Za ljubitelje detektivskih romana ovo će svakako biti jedan od najzabavnijih.“ Library Journal

*** Saznajte prvi informacije koje se tiču nas, mladih! Šta je to novo u gradu, festivali, studentska obaveštenja

KAKO DO KNJIGE?

Kako možete dobiti neku od knjiga koje smo vam spremili u dogovoru sa timom Lagune (samo tri brza koraka):

Laguna knjigeKnjigu „Povratak kući“ delimo na na zvaničnom Fejsbuk nalogu PortalMladi, a kako biste bili potencijalni dobitnik, potrebno je da:

  1. Zapratite zvanični Twitter nalog PortalMladi  (https://twitter.com/PortalMladi)
  2. Na FB stranici gde smo postavili tekst da delimo Laguna knjige, morate da lajkujete taj post i da,
  3. Takođe, na našoj FB stranici, u komentaru posta gde se dele knjige napišite odakle ste (iz kog ste grada) i koliko dugo nas pratite. (ko ne ispuni sve uslove, neće učestvovati u izvlačenju).

#CelaSrbijaKnjiguDobija !

Ko želi da učestvuje u „igri“ za knjigu Tužni čempres“, neka poseti naš zvanični Instagram nalog gde ćete naći sve intrukcije kako da učestvujete.

To je to. Detalji odabira srećnih dobitnika, vreme njihovog objavljivanja kao i način preuzimanja knjiga biće objavljeni na zvaničnom Fejsbuk nalogu PortalMladi.

SREĆNO svima i da čitamo zajedno

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here