VELIKI USPEH: Srpski đaci osvojili medalje na Šampionatu iz hemije! Bolji od konkurenata iz 62 države

Sportske 31. letnje Olimpijske igre samo što su se završile sa velikim uspesima naših sportista, ali nisu samo te OI one sa kojih Srbi donose medalje. Odličja nam stižu i sa Međunarodne hemijske olimpijade (Icho2016‬) gde su četvorica učenika gimnazija iz Srbije osvojili bronzane i srebrne medalje na najprestižnijem svetskom takmičenju iz ove oblasti.
Izvor: balkanuzivo.net
Srpski odlikaši su na Međunarodnu hemijsku olimpijadu, koja je ove godine održana Tbilisiju u Gruziji, otišli sa mentorima Duško Sladićem, profesorom na Hemijskom fakultetu u Beogradu, i Nikom Radulovićem, profesorom hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu, i vratili se sa velikim uspehom, ali posle dugih priprema.

„Na Olimpijadi je učestvovalo 67 zemalja sa oko 260 učesnika, takmičenje je trajalo 10 sati i sastojalo se iz dva dela: jednog praktičnog i jednog teorijskog. Svaki deo takmičenja trajao je po pet sati“, rekao mentor Duško Sladić i naglasio da su se oni za ovo takmičenje pripremali više godina.

Dobitnik srebrne medalje je Pavle Kravljanac, maturant Prve beogradske gimnazije. Bronzane medalje dobili su Jovan Stojković,maturant gimnazije u Vranju, Stefan Stojanović, maturant gimnazije u Leskovcu, i Andrej Kukuzar, učenik trećeg razreda gimnazije u Somboru.

Srpski učenici nastavljaju sa veliki podvizima i sjajnim rezultatima na međunarodnim takmičenjima širom sveta. Bravo i hvala vam! 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here