Održana dodela nagrada pobednicima kampanje Kultura na DAR

Društvo za akademski razvoj organizovalo je svečanu dodelu nagrada pobednicima kampanje „Kultura na DAR 2“. Svečanost je otvorio gospodin Milan Simonović, koordinator kampanje, rečima zahvalnosti svima koji su doprineli da ovogodišnja kampanja nadmaši prethodnu:

Prošle godine smo dobili 16 izvanrednih filmova koje je snimilo 20 autora iz desetak mesta širom Srbije. Ono što je meni lično bilo drago jeste što se nekoliko filmova ticalo kulturnog blaga za koje zaista nisam znao ni da postoji. Upravo to je ono što je jedan od glavnih ciljeva naše kampanje, da svako od nas dobije priliku da vidi nešto što do sada nije, kao i da sazna nešto što do sada nije znao. Ove godine, poučeni iskustvom iz prethodne, uspeli smo da animiramo 64 autora iz dvadesetak mesta, koji su snimili 26 jednako izvanrednih filmova.“

U ime žirija su se prisutnima obratili gospodin Petar Stanojlović, filmski i televizijski reditelj, i gospođica Alisa Kockar, predsednica Upravog odbora Društva za akademski razvoj. Uručili su nagrade pobednicima po odluci žirija:

  • Trodimenzionalni udžbenik, film pristigao iz Šapca (kategorija: mesta)
  • Razgovori velikana, film pristigao iz Sombora (kategorija: ljudi)
  • Dani ludaje, film pristigao iz Kikinde (kategorija: događaji).

Autorima filmova koji su osvojili najviše glasova publike, nagrade je uručio koordinator kampanje, i to:

  • Vodene kapije grada, film pristigao iz Pančeva (kategorija: mesta)
  • Pokondirena tikva, film pristigao iz Beograda (kategorija: ljudi)
  • Pančevo film festival, film pristigao iz Pančeva (kategorija: događaji)

 

Diplome i simbolične poklončice dobili su svi autori filmova jer su svi dali veliki doprinos u očuvanju i promociji kulturne baštine Srbije.

Milan Simonović je zvanični deo dodele nagrada završio rečima: „Naš tim je zaista uložio velik trud u ovu kampanju i drago mi je što vidim da je svaki sekund vredeo. Sada je vreme da predahnemo, jer se već za desetak dana upuštamo u planiranje treće sezone. Jedan od ciljeva Društva za akademski razvoj jeste zalaganje za zaštitu kulturnog nasleđa i u toj borbi ćemo i da istrajemo.“

Dodeli nagrada su prisustvovali i sponzori kampanje, ali i prijatelji Društva za akademski razvoj, među kojima posebno treba izdvojiti Njegovu ekselenciju gospodina Kristera Aspa, ambasadora Kraljevine Švedske. Nakon zvaničnog dela dodele nagrada, svi prisutni su mogli da uživaju u neformalnoj atmosferi na koktelu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here