Održane prve dve faze projekta „Preduzetnik u srednjoj“

Projekat „Preduzetnik u srednjoj“, vođen od strane organizacije PROMOS, osmišljen je sa ciljem da srednjoškolcima približi poslovni svet i da ih podstakne i ohrabri da pokrenu sopstveni biznis. Projekat se održava drugu godinu za redom i sastoji se od četiri faze.

Preduzetnik u srednjoj

U okviru prvog dela uspešni preduzetnici, njih petnaest, poput Jovane Lee Simić, osnivača kompanije  „Little Blue Pot“, Zorana Ilića, direktora kompanije „Biomelem“ i  Ivane Zirojević, osnivača kompanije „Donesi.com“ održali su predavanja u petnaest beogradskih srednjih škola. Učenici su imali priliku da čuju veoma interesantna i poučna iskustva vezana za njihovu preduzetničku karijeru.

Drugi deo projekta, u vidu radionica, održao se 19. i 20.  aprila na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.  Radionicama iz oblasti finansija, marketinga, strategijskog menadžmenta i biznis plana prisustvovalo je 150 učenika. Predavanja su održali profesori sa Ekonomskog fakulteta, predstavnici kompanije „Leo Burnett“ i Naučno-tehnološkog parka Beograd. Učenici su aktivno učestvovali u diskusiji, postavljali brojna pitanja predavačima i pokazali veliko interesovanje za projekat. Svakom timu nakon završetka radionice dodeljen je mentor, koji će mu biti na raspolaganju tokom izrade biznis plana za njegov proizvod ili uslugu. Učenici će svoje ideje izlagati 9. maja u Privrednoj komori Srbije gde će biti izabrane i nagrađene tri najbolje ekipe.

U septembru I oktobru će se održati poslednja faza projekta u vidu vršnjačke edukacije, gde će učesnici projekta preneti svoja iskustva, utiske i doživljaje ostalim učenicima iz njihovih škola.

Projekat „Preduzetnik u srednjoj“ srednjoškolcima će približiti pojam preduzetništva, pružiće im znanje neophodno za put od ideje do realizacije projekta i mogućnost za kvalitetan nastavak školovanja i usavršavanja stečenog znanja iz poslovne ekonomije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here