Oko 2000 ljudi na Belgrade Behance Campus-u u okviru Mikser Festivala

Lege Artists organizacija je grupa mladih kreativaca koji organizuju svetske kreativne događaje u Srbiji. Jedan od njih je Belgrade Behance – deo globalne mreže Behance događaja, koji nastaju kao razmena ideja kreativaca sa Behance sajta u offline svetu, gde mogu da dobiju direktno profesionalno mišljenje o svojim radovima od eksperata iz industrije. Počeli su sa 300 ljudi, a na ovogodišnjem Belgrade Behance Campus-u u okviru Mikser Festivala (od 3. do 7. jula) bilo je oko 2000 ljudi, što opravdava Belgrade Behance događaj kao najveći i najsadržajniji Behance događaj u svetu. Ovakve akcije dokazuju da se kreativna zajednica u Srbiji širi i da su mladi željni novih događaja koji ih povezuju sa svetom i industrijom. Takođe, ovo je prvi Behance događaj u svetu koji je trajao 5 dana, a u nastavku možete videti šta se sve dešavalo.

Belgrade Behance Campus Dan 1

Prvi dan Belgrade Behance Campus događaja počeo je sa How to Make Portfolio radionicama(powered by Saturized – The Interactive Agency) koju je vodio jedan od vodećih dizajnera – Goran Pandža.
Nakon toga, specijalni gosti bili su mladi kreativci iz Kine sa PoliU univerziteta iz Hong Konga. U 19h svečano je objavljen početak događaja i otvorena je izložba Serbia Behance Showcase(powered by Superdot). Od 200 prijava odabrano je 8 najboljih Behance radova za koje su prisutni mogli da glasaju, a više o prvom danu BBC možete naći OVDE

Prvo su održane How to Make Portfolio radionice (powered by Eipix) gde su prisutni imali prilike da čuju Slobodana Jovanovica COBU, jednog od vodećih dizajnera u Srbiji i Nenada Ivanovića, vizuelnog dizajnera. Nenad je pričao o benefitima Behance platforme i o tome kako je njegova karijera krenula uzlaznom putanjom od kada je na Behance sajtu. COBA je kroz druženje sa učesnicima radionice objasnio kako da predstave svoje radove budućim poslodavcima.

Nakon radionica, u Design Hub-u održana je 99U Inspiration Night gde je predstavljena nadolazeća prestižna konferencija iz Njujorka – 99u Local za koju Lege Artists, jedini u ovom delu Evrope, ima licencu. Kroz govore naših eminentnih kreativaca prikazano je kako će izgledati konferencija u septembru. Gosti su bili: Marko Cvetković (Insomnia Studijo), Slavimir Stojanović (FUTRO) i Nenad Ivanović (osnivač Lege Artists organizacije), koji su komentarisali 99u video snimke svojih kolega iz Amerije i otkrili koji od inostranih saveta se mogu primeniti i kod nas.

Takođe, objavljena je ekskluzivna vest da će se 99u Local konferencija po prvi put održati sredinom septembra u Beogradu i da su prijave otvorene, a ulaz slobodan.

Belgrade Behance Campus Dan 3

How to Make Portfolio radioniceodržao je Nikola Vukašinović, grafički dizajner, a nakon toga Nenad Ivanović objasnio je benefite korišćenja Behance sajta.

Nakon radionica, LOGO EXCHANGE događaj okupio je zanimljive klijente koji su se prijavili na događaj kako bi im Behance dizajneri uradili logo, a zauzvrat su im klijenti spremili poklone, kao nagradu za trud dizajnera. Klijenti su bili: Extreme d.o.o., Mali Dnevnik , MoneyTree. Behance dizajneri koji su radili logoe su: Mario Milojevic, Dimitrije Miković. Ian Trajlov sa mentorom Uglješom Vrceljom.

Takođe, trećeg dana posetioci su uživali u bašti Nordeus kompanije, gde su mogli da pričaju o gejmingu, druže se sa Nordeus Artistma i crtaju i prave zanimljivu video igru, a više o tome možete videti OVDE.

Ovaj dan počeo je sa Photography Portfolio Reviews (powered by SAE Institut Beograd) koje su vodili istaknuti fotografi: Vladimir Tatarevic-Success Images (profesor na Fakultetu Primenjenih Umetnosti u Beogradu), Aleksandar Anđić (predavač Fotografije na SAE Institutu u Beogradu) i Nemanja Pančić (višestruko nagrađivani dokumentarni fotograf) iz fotografskog kolektiva Kamerades. Cilj ovih radionica bio je da 30 učesnika podeljenih u tri grupe, pokažu svoj portfolio i dobiju feedback za poboljšanje istih od eksperata iz industrije.

Nakon radionica, prvi spotlight prezentator na ovogodišnem Belgrade Behance Campusu bio je Miša Obradović, jedan od najboljih srpskih modnih fotografa. On je govorio o svom putu od Pravnog fakulteta do modne fotografije, odgovarao na pitanja publike i oduševio mnoge. Pamtimo rečenicu: „Nijedna kopije ne može da bude bolja od originala“.

Naravno, tu su bili artisti iz Nordeus kompanije koji su i dalje delili znjanje o gejmingu, učili sve zainteresovane da lako naprave svoju prvu igricu, družili se sa gostima i tražili mlade talente koji bi postali deo njihovog tima.

Belgrade Behance Campus Dan 5

Poslednji dan ovogodišnjeg Belgrade Behance Campusa. Veliki dan, puno dešavanja, zanimljiva predavanja, radionice, mnogo ljudi, nagrade i zatvaranje događaja.

Dan je počeo sa Graphic Design Porfolio Revievs radionicama, koje su vodili eksperti iz industrije: Miloš Ilić (radionicu sponzorisao Extreme d.o.o. ), Lorem Ipsum Studio (radionicu sponzorisao Unibrand Communications) i Borut Vild (radionicu sponzorisali FluidUI.com i Infogr.am). Miloš Ilić je kreativni direktor i deo najbolje plasirane globalne advertajzing mreže TWBA. Borut Vild je kreativni direktor Beogradskog centra za kontemporarnu umetnost i jedan od osnivača konferencije Dizajner: Umetnik ili Univerzalni vojnik.
Takođe, tokom Belgrade Behance Campus-a, UniBrand je objavio konkurs za sve mlade kreativce, o čemu više možete pročitati OVDE.

Nakon radionica, govorili su Braća Burazeri, dva dečka cara, koji su ispričali svoju priču od početka do kraja, objasnili ideju iza njihovog brenda DechkoTzar. Od grafita, preko TV-a, do svog studija postali su brend sam za sebe. Ono što smo zapamtili iz njhovog govora je da treba da radimo posvećeno i da radimo ono što volimo.

Takođe, tokom poslednjeg dana BBC, tu su bili i Nordeus Artisti. Svi prisutni su mogli da uživaju u Nordeus bašti, slušaju o gejmingu i naprave svoje prve karaktere za video igru.

Na kraju je odrzano svečano zatvaranje Belgrade Behance Campus-a, koji je po prvi put u svetu trajao 5 dana i samim tim potvrdio mesto najvećeg i najsadržajnijeg Behance dogaćaja u svetu. Dodeljene su nagrade (Behance Coin, Gestalten i Los Logos knjige, kurs fotografije na SAE Institutu, Infogram Licence, zahvalnice) najperspektivnijim učesnicima radionica i posebne zahvalnice predavačima, mentorima radionica i organizacionom timu BBC-a.

Lege Artisti ne staju ovde, vec u septembru nastavljaju sa organizovanjem nekih od najznačajnijih svetskih događaja u svetu. 99u Konferencija stiže iz Njujorka u Beograd, a ulaz je slobodan, dok su prijave obavezne na: www.belgrade.99ulocal.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here