Omladinski forum na Vlasinskom jezeru

 

Omladinski forum Vlasina je zajednički projekat više desetina omladinskih i studentskih organizacija iz Srbije i Republike Srpske koji će se treći put zaredom održati na Vlasinskom jezeru u periodu od 15. do 22. jula 2018. godine. Forum će okupiti više od 800 učesnika iz Srbije i oko 50 učesnika iz 20 zemalja sa tri kontinenta.

Svoje učešće na Forumu potvrdio je ministar prosvete Mladen Šarčević kao i mnogobrojni pomoćnici, državni sekretari, profesori, istaknute ličnosti iz različitih sfera društvenog života Srbije, dok su projekat podržali Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo omladine i sporta, Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Ustanove Studentskog centra u Beogradu i kompanije kao što su EPS, Telekom i drugi koji za cilj imaju jačanje omladinske politike i podršku mladima u njihovom razvoju.


Pokretač Foruma je osnivač i predsednik omladinske organizacije „Ujedinjena Srbija“ Valentino Popović. „Forum Vlasina predstavlja novo mesto okupljanja aktivnih mladih iz Srbije i inostranstva, pa će ove godine pored domaćih učesnika, forum primiti i goste iz Rumunije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Rusije, Irana, Egipta, Italije, Maroka, Nemačke, Poljske, Indije, Makedonije, Azerbejdžana. Budući učesnici će imati priliku da učestvuju u različitim edukativnim modulima u okviru kojih su organizovana predavanja i interaktivne radionice različite tematike, od preduzetništva, lokalnog aktivizma, upravljanja projektima, pronalaženja finansijera za realizaciju svojih aktivnosti, preko umetnosti, nacionalne kulture, medija, moderne tehnologije i sporta do bezbednosti, ekologije i zdravog načina života“, istakao je Popović.


Na Forumu će se obrađivati tri modula:

1. Društvena odgovornost – U sklopu ovog modula učesnici će imati priliku da učestvuju u interaktivnim radionicama na temu ekologije, bezbednosti, sporta i sportskog menadžmenta, političke kulture, stilova zdravog života i populacione politike,

2. Preduzetništvo – U sklopu preduzetništva, učesnici će imati prilike da se upoznaju sa izvorima finansiranja, komunikacijama i kriznim menadžmentom, marketingom (brendiranjem), kreativnom industrijom i selom 21-og veka,

3. Omladinski aktivizam – Ovaj modul će učesnicima dati uvid u liderstvo, javni nastup i komunikaciji sa medijima, javno zagovaranje, omladinske inicijative, pisanje projekata i izvore finansiranja, socijalne medije i umrežavanje mladih.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here