Oni su pobednici Međunarodnog konkursa za nastup na Exitu!

Posle rekordnog broja pristiglih prijava na konkurs „Nastupi na Exitu 2015“, selektorski tim je zbog kvaliteta ovogodišnjih kandidata, odabrao čak 43 pobednika! Exit i Studentski kulturni centar Novi Sad, zajedno su realizovali dosad najveći konkurs za muzičare koji će ove godine nastupati na vodećim binama od 9. do 12. jula. Dva mesta na glavnoj bini Exita izborili su grčki bend 10 Code i zagrebačka kantautorka Sara Renar, dok će na Fusion bini da sviraju Bobo Knežević i Cotomašina iz Zagreba, Kim Tamara iz Šida, Omnibusi iz Kosovske Mitrovice i Plastic Sunday iz Niša. I Explosive bina je dobila nova pojačanja sa bendovima L.U.R. iz Kragujevca, Them Frequencies iz Sofije i No Limits iz slovenačkog grada Kopera.

Kultna bina Future Shock koja se ove godine vraća na Exit dobila je najviše i u skladu sa svojim imenom predstaviće budućnost muzičke scene sa čak 26 bendova sa konkursa! Prve večeri nastupiće pobednici Lorna Wing (Beograd), Srce male rode III (Vršac), On Tour (Beograd) i The Hoods (Vršac), a specijalni gosti biće iskusni bendovi Drum ’n Zez (Novi Sad), Neozbiljni pesimisti (Sombor) i Gypsy Mafia (Zrenjanin). Druge večeri, u petak 10. jula, sa konkursa dolaze Neon Bears (Manchester), Čistilište (Beograd), Kepurdath (Tetovo), Microsonic (Novi Sad), Wooden Ambulance (Subotica), Freaky Fight For Freedom (Beograd) i The Bangcock (Beograd), a specijalni gosti biće im Xanax iz Beograda i The Big Wave iz Kine! U subotu na Future Shock bini budućnost prezentuju pobednici Aurora (Banja Luka), Subway (Ada), Rossomahaar (Moskva), Casillas (Novi Sad), Hang99 (Beograd), Konstruktivists (Norfolk, UK), Extreme Smoke 57 (Nova Gorica, SLO), Neprijatelj prelazi zeku (Novi Sad), a specijalni gosti biće im beogradska Deca apokalipse. Finalne noći, 12. jula, za reprezentaciju ovogodišnjeg konkursa nastupaju Cavalcades (Aberdeen, UK), ESC Life (Zagreb), Bolesna štenad (Beograd), Loši deca (Skopje), Lorraine (Beč), Against The Odds (Novi Sad) i Raskid 13 (Pančevo), a podršku iskustvom pružiće im Straight Mickey & The Boyz iz Beograda i novosadsko Proleće!

I elektronski program na Exitu je dobio sjajna pojačanja putem selekcije sa ovogodišnjeg konkursa, pa će na No Sleep Novi Sad bini nastupiti redom Techa (Novi Sad), Ubivae (Novi Sad), Monosaccharide (Beograd) i Subview (Novi Sad). Trance bina je takođe izabrala svoju pobedničku četvorku iz Beograda koju redom čine Mali Buda, Stefan Zindović, Magnetik i Petar Burisha.

Selektorski tim činili su muzička novinarka RTS-a i autorka emisije „Bunt“ Branka Glavonjić, muzički urednik MTV Adria i osnivač izdavačke kuće „Lampshade Media“ Nikola Jovanović, suosnivač novosadskog „Koncerta godine“ i muzički urednik Radija Novi Sad, Obrad Boba Škrbić, muzički novinar RTV-a i emisije „Gruvanje“ Dušan Majkić i programski urednik Studentskog kulturnog centra Novi Sad, Igor „Zgro“ Todorović. Pored glasova programske produkcije Exit festivala i selektorskog tima, i publika je dala svoj glas, putem direktne podrške na društvenim mrežama. Konkurs za nastup na Exitu realizovan je i ove godine uz podršku muzičke platforme SoundCloud, koja dodatno promoviše prijavljene izvođače milionima svojih korisnika, bez obzira na krajni plasman!

Sutra definitivno kraj akcije 4+1!
U petak 12. juna završava se omiljena akcija „4+1“ u kojoj četvoročlano društvo, koje zajedno kupi ulaznice za Exit (5.990 Din), Sea Dance (4.990 Din),  ili celu Exit Avanturu (6.990 Din), petu ulaznicu dobija na poklon! Ulaznice se prodaju u knjižarama Vulkan, lancu Corner Shop i još 50 blagajni širom Srbije i putem sajta Gigstix.com. Na Exittrip.org, prodaju se paketi koji sadrže i smeštaj, a cene aranžmana za pravo festivalsko letovanje od 7. do 20. jula, od tvrđave do peščane plaže, počinju već od 99 evra!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here