WORLD CHILL-INN bina na Exitu ove godine u novom ruhu!

Do početka velike letnje Exit Avanture ostalo je još svega tri nedelje, a po broju prodatih ulaznica i prijavljenih gostiju sa svih šest kontinenata, interesovanje za Exit i Sea Dance je rekordno! Da bi desetine hiljada posetilaca, koji će slaviti 15. rođendan Exita svake večeri, mogli da napune baterije i odmore od provoda na najvećim binama, ove godine u ambijentu jednog od najskrivenijih delova Petrovaradinske tvrđave, okružena vatrenim i žestokim rifovima gitarskih bina i potpuno ušuškana u svom miru, nalazi se World Chill–Inn bina. Ekipa iskusnih disk džokeja i selektora koji biraju muziku na ovoj bini, uglavnom je sačinjena od novosadskih kolekcionara dobre, „World“ muzike. Neki od njih rade na radiju, neki su članovi gradskih bendova, a neki rezidenti novosadskih klubova i svi najavljuju svoja najbolja izdanja za jubilarni Exit festival, koji će se ove godine održati od 9. do 12. jula.

Svoj muzički odabir predstaviće i Lazy Face iz Bugarske, osnivač najslušanije reggae emisije na bugarskom radiju “Jamaican airforce”, zatim mladi dvojac koji čine Meksikanac i Novosadjanin pod imenom Guapachosa Sound System, koji se spremaju spremaju da osvoje i Španiju nakon što su za kratko vreme napravili veliki proboj u Srbiji, te Mangala Sound, iz Beograda poznat i kao Government 4000, koji pravi neobične i euforične bass setove uz primesu world-music stilova. Domaćin bine i svakodnevni selektor je DJ Voi-Khan, takođe poznat i kao MC Killo Killo, a tu su još i Bumbass selekta, DJ Luigi, Nikola Glavinić, DJ One, DJ Feelip, Dub Duba, Rashomon Selecta, DJ Shi i DJ Kuf. Muzika koju za „čilere“ biraju stari gradski sladokusci, kolekcionari i po koja svetska faca, biće spretno dozirana da u vama održi puls partijanja ali ne na nametljiv i agresivan način i glasan gruv, nego više na način koji podseća na one sjajne žurke sa ekipom u prirodi ili nekom prirodnom ambijentu uz koji nisu prikladni ogromni decibeli. Čiliraće se uz kumbiju, afro i latino ritmove, retro i ruts varijante regea i fanka i još mnogo varijacija i fuzija koju nudi takozvani „World Music“ pravac. Uz nenametljivu rasvetu i po koji ples žonglera sa vatrom, posetioci će moći da napunie baterije, a noge će dobiti novu snagu za nastavak festivalske avanture.

Svoje nastupe na ovogodišnjoj, ultimativnoj Exit Avanturi, za jedno od najjačih programskih izdanja ikad, dosad su potvrdili Manu Chao, The Prodigy, Motörhead, Rudimental, Faithless, Roisin Murphy, Emeli Sandé, Hardwell, Sigma, John Newman, Capital Cities, Clean Bandit, Tom Odell, Martin Garrix, Gramatik, Leftfield, Tale of Us, Adam Beyer, Chris Liebing, Wilkinson, Eagles of Death Metal, Fear Factory, Zomboy, Roni Size Reprazent, Bondax, Napalm Death, Dubioza kolektiv, Octave One, Soul Clap, Hladno pivo, Zoster, Rambo Amadeus, Artan Lili, Lola Marsh, 1000mods i brojni drugi za ukupno više od 1.000 umetnika na 30 festivalskih bina od Petrovaradina do Jaza!

Završena akcija 4+1 uz rekordan broj prodatih ulaznica!
Ulaznice za Exit (5.990 Din), Sea Dance (4.990 Din) i celu Exit Avanturu (6.990 Din) se prodaju u knjižarama Vulkan, lancu Corner Shop i još 50 blagajni širom Srbije i putem sajta Gigstix.com. Na Exittrip.org prodaju se paketi koji sadrže i smeštaj, a cene aranžmana za pravo festivalsko letovanje od 7. do 20. jula, od tvrđave do peščane plaže, počinju već od 99 evra!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here