Organizujemo grupnu posetu muzeju – Konak kneza Miloša

Portal Mladi u saradnji sa Istorijskim muzejem Srbije, organizuje grupnu posetu muzeju Konak kneza Miloša, 24. decembra od 12h uz prisustvo kustosa muzeja, po povlašćenoj ceni za studente od 100rsd uz indeks!

Konak kneza Miloša nalazi se u čuvenom Topčiderskom parku, a posetioci će pored stalne postavke muzeja, imati prilike da vide i izložbu „Pank portreti dinastije Obrenović“

Konak kneza

Stalna postavka Istorijskog muzeja Srbije pod nazivom „Miloš Obrenović – dinastija, istorija, mit“ posvećena je tvorcu moderne srpske države knezu Milošu. Postavka obuhvata orijentalnu sobu za razgovor i odmor, rekonstrukciju prvobitnog enterijera sobe „Otac otadžbine“ Miloša Obrenovića u kojoj je izložena njegova posmrtna maska i prostorijebu kojima su kroz veliki broj likovnih dela, litografija, dokumentarnog materijala i ličnih predmeta prikazani rodonačelnik dinastije Obrenović, njegova porodica, naslednici i život na dvoru. Jedan od najvećih i najlepših platana u celoj Evropi nalazi se pred ulazom u Milošev konak na Topčideru.

Izložba „Pank portreti dinastije Obrenović“ delo je profesora dr Aleksandra Leke Mladenovića. Umetnik nalazi paralele u svetu u kom živi prema kom ima kritički stav i prema kome želi da izrazi bunt putem lične akcije kroz umetnost i vremena kad se Srbija borila za oslobođenje i ulazak u Evropu te u svojim delima primenjuje sve elemente pank umetnosti koje je u svojoj mladosti kao pripadnik druge generacije beogradskih pankera, podržavao početkom osamdesetih godina 20.veka.

Broj posetilaca je ograničen na 30 po grupi, moguće je organizovati do dve grupe ovog puta tako da nam što pre svoje prijave pošaljite preko PRIJAVNOG FORMULARA

Kako do Konaka kneza Miloša: tramvaj 3, autobusi 94 i 49.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here