Osvojite karte za predstavu Doček u Bitef teatru

Pozorišna predstava: Doček
Bitef teatar, Skver Mire Trailović 1
Četvrtak, 21. april u 20h

Portal Mladi deli 2 x 2 ulaznice za predstavu Doček, koncert predstavu Hleb Teatra u Bitef teatru. Saznajte na našoj Facebook stranici šta je potrebno da uradite kako biste osvojili karte.

Hleb-Teatar_Docek_Jugoslav-Hadzic-Anastasia-Tasic_Photo-Igor-Unuk-1040x694

PRATITE NAS: Svake nedelje vas vodimo na nekoliko mesta – bioskopi, pozorišta, muzeji…

Saznajte prvi informacije koje se tiču nas mladih! Šta je to novo u gradu…

DOČEK je predstava koja se bavi  promišljanjem  revolucionarnih ideja i poleta nastalog u SFRJ tokom i nakon drugog svetskog rata, kroz reinterpretaciju pesama iz NOB-a i prizmu gorke osvešćenosti u kojoj se danas nalazimo, u svetu neoliberlanog kapitalizma i novog kolonijalizma XXI veka.

Gde je nestala nada? Zašto je preovladavajući osećaj apatije u današnjem svetu? Da li je Utopija moguća? – su neka od pitanja koje želimo da postavimo publici i sebi.

U predstavi su korišćeni tekstovi Darka Suvina,  Eduarda Galeana, Ernsta Bloha, Sanje Krsmanović Tasić kao i delovi  drame Čekajući Godoa  Semjuela Beketa. Komad se izvodi u formi koncerta upriličenog za doček.

Doček koga ili čega – na nama je da zaključimo.

O HLEB TEATRU

Hleb teatar je umetnički projekat i  trupa sastavljena  od  multidisiplinarnih umetnika – aktivista različitih generacija koje povezuje strast ka izvođačkoj umetnosti, u domenu teatra i umetničke igre, procesnom / istraživačkom pozorištu i temama koje  su provokativne i društveno – politički angažovane. Muzika, vizuelna umetnost, umetnička igra, fizički teatar, performans, poezija, su veštine i sredstva koja koristimo u kreiranju predstava koje za nas imaju osvešćujući i pre svega isceljujući karakter. Hleb teatar je takođe posvećen umetničkoj edukaciji kroz radionice i projekte, smatrajući formiranje mladih umetnika jednom od svojih osnovnih misija. Kroz međunarodnu saradnju, koprodukcije  i delovanje na međunarodnoj sceni želja nam je da povežemo kulturu, angažovanu produkciju i umetnike naše zemlje sa svetom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here