Besplatno preuzimanje e-knjiga

Više ne morate da trošite novac na klasične knjige, od sada knjige, skripte, magazinske članke i različite tekstove možete jednostavno preuzeti s interneta na kompjutere, tablete ili pametne telefone. Evo nekoliko internet stranica koje omogućavaju besplatno preuzimanje knjiga u elektronskom obliku.

Project Gutenberg

Na ovoj stranici, koja ima kolekciju sa više od 45 hiljada e-knjiga dostupnih u ePub, Kindle, HTML i drugim formatima, možete preuzeti knjige jednostavno i bez registracije.

Open Library

Ovo je jedna od najpopularnijih stranica za preuzimanje knjiga. Nastala je kao projekt Internet Archivea i u njenom stvaranju mogu učestvovati svi korisnici. Open Library sadrži više od milion knjiga, a pretraga omogućava jednostavno pretraživanje knjiga po naslovu, temi ili autoru.

Internet Archive

Za sve koji traže knjige koje se više ne štampaju, ovo je idealna neprofitna digitalna biblioteka. Na ovoj stranici možete pronaći knjige različitih formata i na različitim jezicima, bilo da su romani, istorijske knjige ili akademski članci.

Book Boon

Na ovoj stranici bez registriacije možete preuzeti naučne radove ili poslovne knjige. Book Boon raspoređen je prema naučnim područjima, jednostavan je za upotrebu i sadrži više od hiljadu e-knjiga koje možete preuzeti za svega desetak sekundi.

ManyBooks.net

Ovde možete besplatno da preuzmite preporučene i popularne e-knjiga, kao i najnovije naslove. Na ovoj stranici možete pretraživati knjige po imenu autora, žanru, naslovu ili temi, registracija je obavezna, a samo jednim klikom moguće je preuzeti više od 29 hiljada e-knjiga.

Free eBooks

Ako želite preporuku ili ocenu drugih čitalaca, ovo je idealna stranica za vas. Nakon što odaberete knjigu, ispod nje možete pročitati opis i komentare drugih korisnika. Od romana do stručne literature, sve to možete brzo i jednostavno preuzeti preko Free eBooks stranice.

LibriVox

LibriVox je specijalizovani servis koji nudi hiljade besplatnih audiosnimaka kljiga. Na ovoj stranici možete pronaći klasike ili knjige koje se više ne štampaju u zvučnom obliku te ih preuzeti jednim klikom miša.

Smithsonian’s Digital Library

Jedna od najbolje čuvanih tajni internet jeste zasigurno Digitalna biblioteka Smithsonian-a. Bilo da se bavite istraživačkim radom ili samo želite da saznate nešto novo, ova internet biblioteka vam nudi brojna digitalna izdanja, dijagrame, bibliografije i online izložbe.

Europeana

Istraživači i internet surferi mogu uživati u evropskoj kulturi zahvaljujući  europeana. Sa fokusom na umetnosti i istoriji, europeana nudi knjige, podatke i audio snimke.


Izvor: Sudomat i Studentski Život
http://www.studentskizivot.com/saveti-za-studente/digitalne-biblioteke-preuzmite-e-knjige-besplatno/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here