Otvoren konkurs za drugo izdanje Međunarodne letnje škole latinoameričkih studija

  Datum Isteka: 06/05/2018

   

  Gradimo mostove: Evropa i Latinska Amerika

   

  Nakon prošlogodišnje uspešne prve Međunarodne letnje škole latinoameričkih studija, Društvo hispanista otvorilo je konkurs za prijave polaznika drugog izdanja letnje škole koji će se održati u Beogradu i Novom Sadu od 10 – 14.7. 2018. godine.

  Drugo izdanje Međunarodne letnje škole latinoameričkih studija, pod sloganom Gradimo mostove: Evropa i Latinska Amerika, okreće se pitanju međunarodnih odnosa i kontaktu između dva kontinenta. Prvo izdanje Letnje škole je bilo uvodnog karaktera i imalo je za cilj otvaranje Srbije i Balkana ka jednom daljem delu sveta. S tim u vezi, Letnja škola iz 2017. godine zasnivala se na pružanju opštijih znanja na različite teme u vezi sa Latinskom Amerikom i Karibima: filozofske, ekonomske, književne, istorijske, sociološke i teme identiteta. Preko pitanja latinoameričkog identiteta, do filozofije oslobođenja, potrebe za utopijom i težnjom da zajedničkim snagama uradimo nešto više za sebe i druge, prvo izdanje Letnje škole je postavilo temelj drugačijeg razvoja latinoameričkih studija u zemlji i regionu.

  Gradimo mostove: Evropa i Latinska Amerika ima za cilj povezivanje Latinske Amerike i Kariba sa starim kontinentom, sa posebnim osvrtom na značaj i mesto koje Balkan zauzima u tom odnosu.

  Ove godine predavači dolaze sa Kube, Brazila, Meksika, Španije i Srbije. Naš specijalni gost ove godine je Raul Fornet-Betankur, kubanski filozof, svetski poznat po svojim studijama iz oblasti kulture, a naročito kao tvorac ideje o interkulturalnom dijalogu iz perspektive latinoameričke filozofije.

  Prijave su otvorene do 5. maja. Više informacija o Letnjoj školi i načinu prijave možete pronaći na: http://letnjaskola.drustvohispanista.rs

   

  Za dodatne informacije i materijale možete se javiti:

  Lana Čubrić, Društvo hispanista

  PR projekta

  [email protected]

  +381656272666

   

  PODELI
  Nađa Stojanović
  Studentkinja treće godine na smeru menadžment na Fakultetu organizacionih nauka.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here