Otvoren konkurs za prijave filmova na 64. Martovski festival

  Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, popularni Martovski festival, naš je najstariji filmski festival. Od svog prvog izdanja bio je najvažnija, a u nekim periodima i jedina, platforma u okviru koje su domaći filmski autori mogli da prezentuju publici i inostranim kolegama svoje dokumentarne, eksperimentalne, animirane i kratke igrane filmove. Od 2017. godine, u organizaciji Doma omladine Beograda i sa novim umetničkim direktorom, dramaturgom Bobanom Jevtićem, festival se fokusira na domaću filmsku produkciju dokumentarnih, TV dokumentarnih, kratkih igranih, animiranih i eksperimentalnih filmova, postajući tako nacionalni festival u punom značenju te reči.

  Martovski festivalFestival će biti održan u svim prostorima Doma omladine Beograda, od 30. marta do 2. aprila 2017, a svi domaći producenti i autori svoje filmove mogu da prijave do 27. februara 2017. godine, preko sajta www.martovski.rs.

  Kategorije u kojima domaći filmski stvaraoci mogu prijaviti svoje filmove su: dokumentarni do 50 minuta, dokumentarni preko 50 minuta, TV dokumentarni, kratki igrani, animirani, eksperimentalni film i video art).

  Konkurs je otvoren i za autore i produkcije iz inostranstva, za selekciju međunarodnog takmičarskog programa u kategoriji za kratki igrani film.

  Pored projekcija filmova u takmičarskom i revijalnom delu programa, na 64. Martovskom festivalu će biti održane i brojne radionice i otvorene konsultacije namenjene svim domaćim filmskim autorima, ali i studentima filmskih škola i akademija, dok publiku i sve goste festivala očekuju i prateći koncerti i žurke.

  Želja nam je da, sa osveženim organizacionim i programskim konceptom, nastavljajući ugled i tradiciju, Martovski festival postane uzbudljivo mesto susreta filmskih profesionalaca i ljubitelja filma, razmena ideja, druženja i uživanja u filmovima u centru Beograda.

  Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma je stalna manifestacija u oblasti kulture od značaja za Grad Beograd, koji je i pokrovitelj Festivala.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here