Otvoren poziv za MA i PhD programe na Centralno-evropskom univerzitetu za 2017/2018. godinu

Centralno-evropski univerzitet (CEU) u Budimpešti raspisao je konkurs za upis na master i doktorske studije za školsku 2017/2018 godinu. Rok za prijavu je1. februar 2017. godine, a svi koji pošalju aplikaciju do tog datuma istovremeno konkurišu i za stipendiju koja pokriva školarinu, zdravstveno osiguranje i troškove stanovanja u studentskom kampusu. Dobra vest je da najveći broj primljenih studenata dobije neku vrstu stipendije, a procenat studenata koji su u prethodnoj školskoj godini dobili neki vid finansijske podrške je preko 85%.

ceu-stipendijaAko želite da školovanje nastavite na prestižnom inostranom univerzitetu i pohađate master ili doktorske studije u multikulturalnom okruženju, razmislite o tome da pošaljete aplikaciju na Centralno-evropski univerzitet!

Ova visokoškolska ustanova, akreditovana u Sjedinjenim Američkim Državama, nudi čak 39 multidisciplinarnih programa, na 13 departmana za master i doktorske studije. Na CEU-u postoji i 19 istraživačkih centara. Studenti mogu da se prijave za neki od programa na departmanu za političke nauke, međunarodne odnose, ekonomiju, prava, studije roda, nacionalizma, sociologije i socijalne antropologije, primenjene matematike i brojne druge, a na CEU-u postoji i dve škole Poslovna škola (CEU Business School) i Škola javnih politika (School of Public Policy). Za više informacija u vezi sa dostupnim programima i departmanima možete pogledati ovde.

Potrebna dokumentacija:

  • uverenje o prethodno završenom stepenu studija,
  • dokaz o položenom testu engleskog jezika,
  • dva pisma preporuke,
  • biografija,
  • popunjena onlajn prijava,
  • dodatna dokumenta u zavisnosti od departmana.

Više o potrebnoj dokumentaciji možete pronaći na ovom linku.

Rok za prijavu je 1. februar 2017. godine!

Ukoliko želite da saznate više o procesu prijave, dostupnim programima i stipendijama možete doći u Beogradsku otvorenu školu (Masarikova 5/16) na individualne konsultacije koje je potrebno zakazati, slanjem poruke na mejl [email protected] ili telefonom na broj 011 30 61 577.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here