Otvorene prijave za jubilarni deseti SonyWorldPhotographyAwards

Ovoga juna počinje novi ciklus prijava za učešće na najvećem svetskom takmičenju uoblasti fotografije, SonyWorldPhotographyAwards, koje ove godine slavi 10. rođendan. Konkurs je otvoren kako za profesionalne fotografe, tako i za amatere,a svake godine nagrađuje i promoviše najbolje fotografije autora iz celog sveta.

SonyWorldPhotographyAwards

Autori mogu besplatno da prijave svoje radove u bilo kojoj od četiri kategorije konkursa – profesionalna, otvorena, za mlade fotografe i za studente fotografije – putem sajta www.worldphoto.org. Fotografi iz iste zemlje se automatski kvalifikuju za Nacionalnu nagradu te zemlje. Redizajnirani vebsajt konkursa pruža izuzetnu vizuelnu platformu, a sam proces apliciranja je jednostavniji nego ranije. Detalje o svim kategorijama možete pronaći ovde.

SonyWorldPhotographyAwards nudi niz benefita za pobednike, među kojima su:

  • najnovija Sony digitalna oprema
  • 25.000 američkih dolara za Fotografa godine
  • 5. 000 američkih dolara za pobednika u otvorenoj kategoriji
  • najbolja Sony digitalna oprema dobitnicima Nacionalne nagrade
  • izlaganje na izložbi SonyWorldPhotographyAwards u Londonu
  • predstavljanje fotografije u godišnjoj publikaciji takmičenja
  • propraćenost od strane medija širom sveta

Imena finalista takmičenja SonyWorldPhotographyAwards 2017 biće objavljena 28. februara, pobednici otvorene kategorije i dobitnici Nacionalnih nagradabiti poznati 28. marta, a svi ostali pobednici 20. aprila 2017. godine. Radovi finalista i pobednika biće predstavljeni na postavci u galerijskom prostoru SomersetHouse u Londonu, koja će trajati od 21. aprila do 7. maja sledeće godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here