Pet zlata za FON u Istanbulu!

Na 38. Međunarodnom studentskom turniru Sports Fest 2018 u organizaciji Boğaziçi University, koji je održan od 10. do 13. maja u Istanbulu, sportske ekipe Fakulteta organizacionih nauka (FON) su ponovo osvtarile najveći uspeh osvojivši najviše medalja. U veoma jakoj konkurenciji od 800 studenata, sa 26 različitih univerziteta, FON je proglašen za generalnog pobednika sa pet zlatnih medalja, jednom srebrnom i jednom bronzanom medaljom.


Zlatom su se okitile muška i ženska košarkaška ekipa, rukometaši FON-a, ženska odbojkaška i fudbaleri. Srebro je posle veoma teške borbe pripalo odbojkašima, a bronzu je osvojio plivač Mijat Mihajlović.
U finalu su odbojkašice i rukometaši „odmerili snage“ sa domaćinima, rezultatima 2:0 za naše odbojkašice i 26:11 u korist naših rukometaša. Fudbaleri su takođe protiv domaćina iz Turske, nakon neizvesnih 1:1 u regularnom delu, a posle boljeg izvođenja jedanesteraca slavili sa ukupnih 4:3, što je i njihov prvi trofej na međunarodnoj sceni. Košarkašice su slavile pobedom nad Pravnim fakultetom rezultatom 61:56, dok su košarkaši savladali ekipu iz Turske sa 44:38.

Studenti FON-a su još jednom potvrdili liderstvo u odnosu na inostrane kolege, kao i značaj timskog duha koji neguju na Fakultetu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here