Jedinstven događaj u Nišu: Sve je spremno za sedmo takmičenje u bacanju bumeranga

 

Mladi kik-bokser ovogodišnji dobitnik Nagrade festa za negovanje i afirmaciju sporta!

Prva tehnička škola „Milutin Milanković“ uz podršku Ambasade Australije i TŠ „Prota Stevan Dimitrijević“ iz Aleksinca, već sedmu godinu zaredom organizuje takmičenje u bacanju bumeranga „Boom Fest 7“.

Trideset najboljih bacača bumeranga, koji su prošli teške kvalifikacije nadmetaće se u utorak, 22. maja. 2018. za titulu sedmog najboljeg bacača bumeranga na Balkanu. Na kvalifikacijama je učestvovalo stotinak studenata, đaka i mladih ljudi, a oni najbolji su se plasirali u veliko finale.„Cilj festivala već sedmu godinu jeste aktivna promocija sportskog duha i Australije, kao daleke i neistražene zemlje. Drago nam je da je naša mala i skromna manifestacija postala veliki događaj, na koji sve nišlije mogu da budu ponosne. Svake godine se trudimo da nešto promenimo tako da vas i ove godine očekuje dosta iznenađenja. BUMFest otvara našu nedelju Milutina Milankovića, u sklopu koje ćemo imati brojna dešavanja, a sve u cilju obeležavanja dana naše škole“, izjavila je Slavica Jukić, direktorka PTŠ „Milutin Milanković“.

I ove godine se dodeljuje zvanična nagrada festa za negovanje i afirmaciju sporta i sportskog duha u Srbiji. Prvi laureat ove nagrade je bila Nj.E. Džulija Patriša Fini, Ambasadorka Australije u Republici Srbiji, dok je ovogodišnji laureat mladi kik – bokser i koordinator Kancelarije za mlade Stevan Živković.

„Prošle godine smo uveli nagradu festa, koja se dodeljuje osobama za negovanje i afirmaciju sporta i sportskog duha u Srbiji. Ovogodišnji komitet za dodelu nagrade koji su činili profesori fizičkog vaspitanja, direktorka škole i Ambasadorka Australije, kao prošlogodišnji dobitnik nagrade doneo je jednoglasnu odluku da ovogodišnji laureat bude Stevan Živković, mladi kik bokser“ – izjavio je Jovan Milić, idejni tvorac i utemeljivač nagrade, on dodaje da je za nagradu bilo troje finalista: „Stiglo je dosta prijava, međutim pored Stevana u uži izbor su ušli i Novak Radulović, takođe kik – bokser i Staša Gejo, naša penjačica. Međutim, sve u žiriju je dirnula Stevanova teška životna priča i smatramo da je Stevan pravi primer za mlade, da i kada dođu najteži dani u životu, to nije kraj, već je važna životna borba“zaključuje Jovan.

Svečano otvaranje zakazano je za 11.10h na platou ispred logora „Crveni Krst“ u Nišu. Na otvaranju se očekuje nastup dečijeg hora „Čarolija“, ali i par poznatih mladih solista. Himnu Srbije će izvesti Todor Kitanović, mlada zvezdica, dok će Australijsku himnu izvesti Sara Jorgačijević. Festival najavljuju i dve promo aktivnosti, a to su: Boom Fest karavan, koji se održava u centru Niša 17. i 21. maja, dok će ove godine karavan posetiti i Park Svetog Save i to 18.5.2018. Takođe, u petak 18. maja u svečanoj Sali Prve tehničke škole „Milutin Milanković“ biće pušten i Australijski film.

 „Na sam dan festivala možemo da najavimo veoma zanimljiv sadržaj. Leontinin dečiji hor „Čarolija“ sa preko 30 učesnika će izvesti pravi mini koncert, a nakon hora očekujemo i nastup poznatih niških solista. Takođe i ove godine nas očekuje emisija „Zelena soba“, gde će naši učenici razgovarati sa učesnicima takmičenja. Na platou ispred logora biće predstavljena i izložba „Milutin Milanković“, koja se održava u sklopu obeležavanja Dana Milutina Milankovića“ – poručuje direktorka škole Slavica Jukić.

Festival „BUMFest“ u sklopu koga se organizuje finale takmičenja u bacanju bumeranga, jedinstveno na Balkanu održava se u utorak, 22. maja. 2018. od 11.00 časova na platou ispred logora „Crveni Krst“ (Beogradska 22, 18000 Niš). Ovogodišnji slogan festa je „doživi mladost“.

Organizatori pozivaju nišlije i sve one koji se nađu u Nišu da posete ovu manifestaciju, ulaz je slobodan.

„Pozivamo sve naše sugrađane da dođu. Događaj obično bude zanimljiv roditeljima sa decom, ali imamo i slučajeva gde se dobro zabave i naši stariji sugrađani. Ulaz je besplatan i bilo bi nam drago da što više nišlija poseti ovogodišnji bumfest“ – zaključuje direktorka škole.

Festival organizuju učenici i profesori Prve tehničke škole „Milutin Milanković“ uz podršku Ambasade Australije, Gradske opštine „Crveni Krst“, Nimusica, Yumisa, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Grada Niša, TŠ „Prota Stevan Dimitrijević“ iz Aleksinca i drugih sponzora. Festival će svečano otvoriti Glen Morison, Zamenik Ambasadorke Australije, koji ove godine u Niš dovodi celu svoju porodicu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here