Pobednici – Kultura na DAR

  Beograd, 15. maj 2018. Stručni žiri i publika odabrali su pobednike kampanje „Kultura na DAR 5“, a dodela nagrada biće održana 2. juna 2018. u rezidenciji Kraljevine Norveške.

  Društvo za akademski razvoj okupilo je u nedelju 13. maja stručni žiri kampanje Kultura na DAR 5 u prostorijama Doma kulture Studentski grad na Novom Beogradu. Stručni žiri u sastavu Aleksandar Tešić, Bojana Ibrajter Gazibara, Bojana Plemić, Branimir Gajić, Dejan Ristić, Mirjana Varničić i Slavomir Kišfalubac izabrao je najbolje radove u svim kategorijama:

  • Film – Mesta:Zaboravljeni divovi ravnice, Uzdin– autorka:Tatjana Romanov
  • Film – Ljudi: Čegarski bol, Niš – autori: Miroslav Mitić i Ivan Mančić
  • Film – Događaji: Sećanje na 21. oktobar, Kragujevac – autor: Igor Jovanović
  • Fotografija – Mesta: Međ šljivama Srbija – baština nekulture, Srbija – autor: Stefan Lazarević
  • Fotografija – Ljudi: Srpski seljak, Zlatar – autor: Nenad Ostojić
  • Fotografija – Događaji: Kosidba na Rajcu, Ljig – autor: Ivan Mančić

  Koordinatorka kampanje Alisa Kockar naznačila je da je istog dana završeno i glasanje za najpopularnije delo:„Publika je nedvosmisleno pokazala koje delo zaslužuje da ove godine ponese epitet najpopularnijeg, a za razliku od prošle sezone kada su publika i stručni žiri bili usaglašeni, ove sezone to nije slučaj. Najpopularnije delo pete sezone Kulture na DAR je: 150 godina postojanja Resavske biblioteke, Svilajnac čiji je autor Stefan Lazarević.

  Čestitamo pobednicima i ujedno zahvaljujemo svim autorima i autorkama na ovogodišnjem trudu i zalaganju za očuvanje kulturne baštine u našoj zemlji. Zahvaljujemo i darodavcima i prijateljima kampanje koji su omogućili da ovogodišnji fond nagrada bude veći nego prethodne sezone, o čemu će nešto više reči biti na svečanoj dodeli nagrada koja će biti održana 2. juna u rezidenciji Kraljevine Norveške u Beogradu. Broj mesta na Svečanoj dodeli nagrada je ograničen, te ukoliko želite da prisustvujete neophodno je da popunite prijavu na sledećem linku:

  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScaIxP6SbQ6_AYVC_Ef3Oig9zEkxwFkvm9_NFO-ahwMtc_HUQ/viewform

  PODELI
  Jovana Živković
  PR & Marketing: Studentkinja druge godine smera medjunarodni odnosi na Fakultetu političkih nauka.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here