PETICIJA – Studenti zahtevaju momentalno odlaganje studentskih obaveza

  Studentski front zahteva od zahteva od Rektorata svih Univerziteta u Srbiji da traže od svih fakulteta da odlože obaveze kojima su studenti izloženi i pomeri ispitne rokove, kako bi studenti se mogli priključiti u aktivnom pomaganju u ugroženim delovima Srbije usled vremenskih nepogoda. Prilog ovom našem zahtevu ide i činjenica da mnogim studentima su porodica i domovi ugroženi, tako da ne postoje objektivne okolnosti da oni u ovakoj situaciji mogu ispuniti svoje fakultetske obaveze.

  Brojni studentski domovi su pretvoreni u prihvatne i smeštajne centre, u njima danonoćno dežura i volontira veliki broj studenata. U narednim danima se tek očekuju brojne aktivnosti koje će zahtevati angažman čitavog društe uključujući i studente. 

  Studenti

  Takođe, apelujemo na sve naše aktiviste, studente, građane da pomognu ugroženim stanovnicima, iskazavši solidarnost, kao i Vladi Republike Srbije da obnovi Civilnu zaštitu i više ulaže u naučno – tehnološka dostignuća kako bi se u budućnosti katastrofe izazvane elementarnim nepogodama svele na minimum.

   

  PODELI
  Portal Mladi
  Portal Mladi je servis koji je nastao kao potreba da se na jednom mestu svakodnevno objavljuju informacije i konkursi sa idejom da se mladi informišu, edukuju i motivišu.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here