Počeo Beer Fest: pivopije đuskale na kiši

Nevreme nije sprečilo ljubitelje piva i dobre muzike da plešu pod otvorenim nebom na Ušću. Sa kišobranom u jednoj, a čašom ili limenkom piva u drugoj ruci, posetioci Beer Festasu bili najbrojniji na koncertu Riblje Čorbe, ali dobro raspoloženje nije zaostajalo ni na nastupima Nena Belana, Nikole Vranjkovića i drugih izvođača.

Slika 3

Otvaranje festivala obeležio je moćan bluz i rok zvuk, zahvaljujući odličnim domaćim bendovima Šinobusi i Cotton pickers. Na nastupu Nikole Vranjkovića koji je usledio, verna publika nekadašnjeg Block out-a se okupila uz binu i dočekala prvu pesmu „Andrej“. Zatim su se ređale stvari sa albuma „San koji srećan sanjaš sam“ – „Raskorak“ i „Sudopera“.

Slika 2Najviše se skakalo, pevalo i „hedbengovalo“ uz „Bunar želja ne postoji“, a koncert se, na žalost fanova Nikole Vranjkovića, ubrzo završio uvodnom melodijom „SDSS“.

U pauzi između koncerata prošetali smo do Orange pub-a i doznali da je Northsea IPA holanske pivare Jopen omiljeno pivo iskusnih obožavalaca craft, tj. zanatskog pivarstva.

U očekivano vreme zasvirao je Neno Belan & Fiumens i Ušće pretvorio u romantični plesni podijum. U inat munjama i gromovima, publika je sa Belanom pevala stihove pesme „Sunčan dan“.

Slika 1Poznate ljubavne balade poput „Pričaj mi o ljubavi“, „Dotakni me usnama“ i „Vino noći“ oraspoložile su zaljubljene, pa su uz kišu pljuštali i poljupci.

Posle benda Neno Belan & Fiumens, na scenu je izašla Riblja Čorba i započela sjajan koncert starim hitom „Južna Afrika ’85 (Ja ću da pevam)“. Bora Đorđević je, u svom maniru, publiku nasmejao rečima: „Je l’ vam smeta kiša? Ove munje su nam kao svetlosni efekti.“ Uz „Dva dinara druže“, „Poslednja pesma o tebi“, „Amsterdam“, „Lutka sa naslovne strane“ i ostale popularne numere, pevalo je oko 10.000 ljudi, koliko ih je bilo na prvoj večeri manifestacije. Specijalni gost Pavle Dejanić, drugoplasirani na takmičenju „Pinkove zvezde“, zajedno je sa pevačem izveo „Gde si u ovom glupom hotelu“ sa desetog, jubilarnog albuma Riblje Čorbe „Koza nostra“. U majici i kačketu sa provokativnim printom marihuane, Bora je podržao korišćenje kanabisa u medicinske svrhe.

Slika 4Pred sam kraj koncerta, Riblja Čorba je svoj hit „Pogledaj dom svoj, anđele“ posvetila Arsenu Dediću, nedavno preminulom kantautoru.

Završnica prvog dana festivala bila je rezervisana za američkog house DJ-a Rogera Sancheza.

Pridružite nam se i večeras na Ušću i uživajte u nastupima muzičkog sastava „Rundek Cargo Trio“, crnogorskih repera Who See“, domaćeg rok benda „Babe“ i drugih, a uz dobro raspoloženje ponesite i kišobran ili kabanicu.

 

Jovana Golubović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here