Počeo „Beogradski manifest“

Drugi „Beogradski manifest“ počeo je u petak 27. maja, na Kalemegdanu, i trajaće do nedelje.

Beogradski manifest je festival koji nudi raznovrsan kulturan, zabavan i sportski sadržaj. Predstavljaju se najbolja dešavanja i turističke destinacije iz Srbije i šire. Najveći prostor Kalemegdana zauzima zona Aduti Srbije i tamo posetioci mogu da se upoznaju sa ponudama, običajima i lepotama gradova u Srbiji. Između ostalih tu su Novi Sad, Vrdnik, Subotica, Negotin, Pirot,  Alibunar, Kuršumlija, Čačak, Kraljevo, Užice, Zlatibor. Pored naših gradova, u zoni Stvaran svet oko nas  mogu se videti ponude Bugarske, Turske, Tunisa, Mađarske, Makedonije, Crne gore i Republike Srpske.

Mlađim ljudima posebno zanimljiva može da bude zona Kultur šok gde se između ostalih u subotu izdvajaju Frajle, Atomsko sklonište i E-play, a u nedelju Kerber i Sajsi MC. Muzika, ali sa etno motivima iz različitih krajeva naše zemlje i regiona, može se poslušati na bini Tradicional.

U muzici, sa dodatkom različih vrsta plesa, posetioci mogu da uživaju u zoni Sve boje igre.

Manifest je mislio i na one koje najviše privlači filmska umetnost, pa je u zoni Ponovo radi bioskop moguće pogledati veliki broj domaćih i stranih filmova novijeg i starijeg datuma.

Zanimljiva su i takmičenja koja se organizuju u zoni U zdravom telu zdrav duh, baloni u zoni Leti, leti, brojni konji u Konji vrani zoni na samom ulazu i IQ zona.

Najmlađima je posvećena zona Mašta može svašta i gde mogu da učestvuju u brojnim radionicama.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović rekla je da ta organizacija prepoznaje ovu manifestaciju kao veoma značajnu za razvoj turizma cele Srbije jer doprinosi trendu rasta inostranih i domaćih turista. Organizatori kažu da se ove godine broj izlagača i učesnika udvostručio u odnosu na prošlu godinu i da se predviđa da će ove godine festival posetiti više od 90 hiljada ljudi.

U prodaji su samo jednodnevne karte i mogu se kupiti samo na ulazima na festival i to po ceni 350 dinara, ako se kupi do 17h, odnosno 450 dinara posle 17h.

Jedini problem koji posetioci mogu da imaju je kako da se opredele koji od brojnih programa da isprate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here