Počinje 12. Međunarodna studentska nedelja u Beogradu – ISWiB

U ponedeljak, 16. jula održaće se Ceremonija otvaranja dvanaeste Međunarodne studentske nedelje u Beogradu (International Student Week in Belgrade) najvećeg okupljanja studenata iz svih delova sveta u Jugoistočnoj Evropi. Ceremonija će se održati u Skupštini grada Beograda sa početkom u 12 časova, a osim učesnika i organizatora (Svetski omladinski talas) otvaranju će prisustvovati i predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva kulture i informisanja koji su podržali ovaj projekat.

Ovogodišnji Festival nosi naziv “Preuzmi inicijativu” i ugostiće oko 300 mladih ljudi uključujući strane i domaće učesnike ali i volonterski tim ISWiBa.

Kulturno-edukativni karakter Međunarodne studentske nedelje ogleda se u 10 radionica koje prate globalno aktuelne teme poput socijalnog preduzetništva, informacionih tehnologija, digitalnog marketinga, biznisa i zaštite prirodnog okruženja, a umetnička dimenzija je oličena u radionicama posvećenim plesu, fotografiji, jogi i mnogim drugim disciplinama.

Osim radionica, program Festivala obuhvata i niz manifestacija, na kojima će učesnici imati priliku da predstave svoje i upoznaju tuđe kulture, jezike i običaje, a multikulturalni duh ISWiB-a moći će da osete i svi zainteresovani koji se učesnicima pridruže na Umetničkoj večeri (Stadion Art Night) koja će se održati u sredu, 18. jula  sa početkom u 21h u klubu Zapa Barka. Tokom večeri će nastupiti mladi džez muzičari sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i bend Sizip, a humanitarni karakter događaja je jedan razlog više za dolazak, za sve one koji žele da osete jedinstvenu energiju ISWiB-a.

Tradicionalno najposećeniji festivalski događaj, Defile zastava, održaće se u subotu, 21. jula kada će učesnici ISWiB-a prodefilovati užim centrom Beograda, počevši od Trga Nikole Pašića u 16:45h. Tokom osmodnevnog Festivala, a naročito tokom Defilea zastava, Beograd će izgledati kao prava svetska prestonica s obzirom na to da će se njegovim ulicama vioriti zastave preko 50 država.

Međunarodnu studentsku nedelju su podržali Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo kulture i informisanja, Stadion šoping centar, Via Akademika, Visoka poslovna škola i brojni drugi partneri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here