Pogodnosti koje banke nude studentima

Kafe pauze između predavanja, žurke, spontana putovanja – sve to je deo života jednog studenta. Ipak, studentski život, koliko je bezbrižan, toliko sa sobom često nosi i određene odgovornosti. Troškovi za život, računi i stanarina problemi su sa kojima se gotovo svaka mlada osoba već u fakultetskim danima susreće. Kako izaći na kraj sa njima? Mnoge banke u Srbiji nude različite pogodnosti studentima i, samim tim, manje opterećenje oko finansijskih problema. Koja banka je tvoj izbor?

Saznaj još: Studentski krediti – kako do njih i kako se vraćaju?

banke nude studentima

Banca Intesa – Student hit tekući račun

Banca intesa studentima nudi besplatno otvaranje dinarskog i deviznog računa, uz besplatno održavanje računa u prvoj godini korišćenja. Zatim, prijem novca na račun, iz zemlje i inostranstva, kao i besplatno SMS obaveštenje o uplati. Uz Student hit tekući račun, dobijaš i Visa Inspire platnu karticu kojom bez provizije možeš da podižeš novac sa Intesinih bankomata, ne samo u Srbiji, već i u 11 zemalja regiona. Visa inspire omogućava kupovanje u zemlji i inostranstvu, bez provizije, bezbednu kupovinu na internetu, kao i plaćanje preko PayPal naloga. Aplikacije Intesa Mobi i Intesa On-line nude ti mogućnost da putem njih plaćaš do tri računa mesečno bez provizije, bez obzira na iznos računa, kao i da proveravaš svoje stanje na računu i kartici.

Erste banka – Omladinski račun

Omladinski račun Erste banke je račun za mlade od 16 do 27 godina. Račun je potpuno besplatan, bez mesečnih troškova za održavanje, pa i ako se preko njega prima plata za studentske poslove. Osim toga, besplatno se dobija MasterCard kartica kojom možeš, bez naknade, podizati novac na svim Erste bankomatima u zemlji i inostranstvu, ili je možeš koristiti za internet plaćanja i kupovinu. Preko NetBanking aplikacije mogu se brzo i efikasno plaćati računi.

Komercijalna banka – Kombant start tekući račun

Kombank start tekući račun namenjen je mladima od 18 do 27 godina. Otvara se u dinarima, a sredstva se polažu bez vremenskog ograničenja. Pored tekućeg računa, usluge u sastavu Kombank start-a podrazumevaju i mogućnost otvaranja deviznog računa, posedovanja debitne kartice, korišćenja elektronskih usluga (mBank, eBank ili sms) i osiguranje od finansijskih gubitaka nastalih zloupotrebom platne kartice.

OTP banka – Studentski paket računa

Ovaj paket moguće je otvoriti u OTP banci ukoliko imaš između 18 i 27 godina. Studentski paket računa sadrži dinarski i devizni tekući račun, internet bankarstvo preko OTPdirekt aplikacije, SMS servis, kao i Visa Virtual karticu za internet plaćanja. Osim toga, u OTP banci možeš dobiti ISIC (International Student Identity Card) Maestro platnu studentsku karticu. ISIC kartica služi kao osnovno sredstvo identifikacije na mnogim univerzitetima širom sveta. Osim toga, ISIC kartica ima i platnu funkciju, što znači da sa njom možeš plaćati na mnogim prodajnim mestima širom sveta i koristiti je na svakom bankomatu sa oznakom Maestro.

Pcrop380w_istock_000011448734xsmalliraeus banka – Čista desetka

Čista desetka je paket račun koji svi studenti, od 18 do 28 godina, mogu otvoriti u Piraeus banci. Za otvaranje ovog računa nisu neophodni stalni prihodi, a ne postoje ni troškovi mesečnog održavanja računa. Ukoliko si korisnik ovog računa u Piraeus banci, dobijaš debitnu MasterCard platnu karticu bez članarine. Prednost debitne MasterCard kartice jeste u činjenici da se ona vezuje i za dinarski i za devizni evro račun, a zaduženje računa zavisi od valute u kojoj je transakcija izvršena. Na ovaj način korisnik nema proviziju za kupovine obavljene u inostranstvu ili preko inostranih internet portala. WinBank elektronsko bankarstvo omogućava ti da putem aplikacije završiš sve bankarske transakcije.

Raiffeisen banka – Raiffeisen Club paket

Raiffeisen Club paket dostupan je mladima od 18 do 26 godina i besplatan je do zasnivanja radnog odnosa ili do navršene dvadeset i šeste godine. U ovom paketu dobijaš Club tekući račun, MasterCard debitnu karticu, kojom možeš da raspolažeš u zemlji, inostranstvu i na internetu, kao i mogućnost elektronskog bankarstva.

Societe Generale banka – Fluo ponuda za studente

Fluo je naziv za bankarske usluge koje nudi Societe Generale banka studentima. Uz Fluo paket dobijaš tekući račun i mogućnost podizanja kredita za finansiranje studija. Platne kartice Societe Gerenale banke omogućavaju ti niz popusta kod partnera banke, a njihovu listu možeš pronaći na e-banking i m-banking aplikacijama. Imaš pravo na otvaranje dinarskog i deviznog tekućeg računa, kao i dobijanje MasterCard debitne kartice. Fluo paket namenjen je studentima do 27 godina.

1 KOMENTAR

  1. Banka inteza na svom sajtu pise da nude studentske racune a kad odete u poslovnicu na vidikovcu otprase te kao da si pao sa marsa, kazu da to nemaju i odmah ti nude racun sa mesecnim odrzavanjem.Potpuno NE POSLOVNO, ili zaposlene mrzi da otvaraju racune jer nemaju mesecno odrzavanje ili su nezainteresovani,neinformisani,neupuceni sto je nedopustivo od jedne banke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here