Pogodnosti koje banke nude studentima

Kafe pauze između predavanja, žurke, spontana putovanja – sve to je deo života jednog studenta. Ipak, studentski život, koliko je bezbrižan, toliko sa sobom često nosi i određene odgovornosti. Troškovi za život, računi i stanarina problemi su sa kojima se gotovo svaka mlada osoba već u fakultetskim danima susreće. Kako izaći na kraj sa njima? Mnoge banke u Srbiji nude različite pogodnosti studentima i, samim tim, manje opterećenje oko finansijskih problema. Koja banka je tvoj izbor?

Saznaj još: Studentski krediti – kako do njih i kako se vraćaju?

banke nude studentima

Banca Intesa – Student hit tekući račun

Banca intesa studentima nudi besplatno otvaranje dinarskog i deviznog računa, uz besplatno održavanje računa u prvoj godini korišćenja. Zatim, prijem novca na račun, iz zemlje i inostranstva, kao i besplatno SMS obaveštenje o uplati. Uz Student hit tekući račun, dobijaš i Visa Inspire platnu karticu kojom bez provizije možeš da podižeš novac sa Intesinih bankomata, ne samo u Srbiji, već i u 11 zemalja regiona. Visa inspire omogućava kupovanje u zemlji i inostranstvu, bez provizije, bezbednu kupovinu na internetu, kao i plaćanje preko PayPal naloga. Aplikacije Intesa Mobi i Intesa On-line nude ti mogućnost da putem njih plaćaš do tri računa mesečno bez provizije, bez obzira na iznos računa, kao i da proveravaš svoje stanje na računu i kartici.

Erste banka – Omladinski račun

Omladinski račun Erste banke je račun za mlade od 16 do 27 godina. Račun je potpuno besplatan, bez mesečnih troškova za održavanje, pa i ako se preko njega prima plata za studentske poslove. Osim toga, besplatno se dobija MasterCard kartica kojom možeš, bez naknade, podizati novac na svim Erste bankomatima u zemlji i inostranstvu, ili je možeš koristiti za internet plaćanja i kupovinu. Preko NetBanking aplikacije mogu se brzo i efikasno plaćati računi.

Komercijalna banka – Kombant start tekući račun

Kombank start tekući račun namenjen je mladima od 18 do 27 godina. Otvara se u dinarima, a sredstva se polažu bez vremenskog ograničenja. Pored tekućeg računa, usluge u sastavu Kombank start-a podrazumevaju i mogućnost otvaranja deviznog računa, posedovanja debitne kartice, korišćenja elektronskih usluga (mBank, eBank ili sms) i osiguranje od finansijskih gubitaka nastalih zloupotrebom platne kartice.

OTP banka – Studentski paket računa

Ovaj paket moguće je otvoriti u OTP banci ukoliko imaš između 18 i 27 godina. Studentski paket računa sadrži dinarski i devizni tekući račun, internet bankarstvo preko OTPdirekt aplikacije, SMS servis, kao i Visa Virtual karticu za internet plaćanja. Osim toga, u OTP banci možeš dobiti ISIC (International Student Identity Card) Maestro platnu studentsku karticu. ISIC kartica služi kao osnovno sredstvo identifikacije na mnogim univerzitetima širom sveta. Osim toga, ISIC kartica ima i platnu funkciju, što znači da sa njom možeš plaćati na mnogim prodajnim mestima širom sveta i koristiti je na svakom bankomatu sa oznakom Maestro.

Pcrop380w_istock_000011448734xsmalliraeus banka – Čista desetka

Čista desetka je paket račun koji svi studenti, od 18 do 28 godina, mogu otvoriti u Piraeus banci. Za otvaranje ovog računa nisu neophodni stalni prihodi, a ne postoje ni troškovi mesečnog održavanja računa. Ukoliko si korisnik ovog računa u Piraeus banci, dobijaš debitnu MasterCard platnu karticu bez članarine. Prednost debitne MasterCard kartice jeste u činjenici da se ona vezuje i za dinarski i za devizni evro račun, a zaduženje računa zavisi od valute u kojoj je transakcija izvršena. Na ovaj način korisnik nema proviziju za kupovine obavljene u inostranstvu ili preko inostranih internet portala. WinBank elektronsko bankarstvo omogućava ti da putem aplikacije završiš sve bankarske transakcije.

Raiffeisen banka – Raiffeisen Club paket

Raiffeisen Club paket dostupan je mladima od 18 do 26 godina i besplatan je do zasnivanja radnog odnosa ili do navršene dvadeset i šeste godine. U ovom paketu dobijaš Club tekući račun, MasterCard debitnu karticu, kojom možeš da raspolažeš u zemlji, inostranstvu i na internetu, kao i mogućnost elektronskog bankarstva.

Societe Generale banka – Fluo ponuda za studente

Fluo je naziv za bankarske usluge koje nudi Societe Generale banka studentima. Uz Fluo paket dobijaš tekući račun i mogućnost podizanja kredita za finansiranje studija. Platne kartice Societe Gerenale banke omogućavaju ti niz popusta kod partnera banke, a njihovu listu možeš pronaći na e-banking i m-banking aplikacijama. Imaš pravo na otvaranje dinarskog i deviznog tekućeg računa, kao i dobijanje MasterCard debitne kartice. Fluo paket namenjen je studentima do 27 godina.

1 COMMENT

  1. Banka inteza na svom sajtu pise da nude studentske racune a kad odete u poslovnicu na vidikovcu otprase te kao da si pao sa marsa, kazu da to nemaju i odmah ti nude racun sa mesecnim odrzavanjem.Potpuno NE POSLOVNO, ili zaposlene mrzi da otvaraju racune jer nemaju mesecno odrzavanje ili su nezainteresovani,neinformisani,neupuceni sto je nedopustivo od jedne banke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here