Portal Mladi napada Main Stage – Drugi dan EXITa

Na ulazima manje gužve. Kao novinarska ekipa, vrlo smo zahvalni na tome. Pretres malo ozbiljniji, ne rizikujte ništa.

Ako ste „zujali“ između bina, imali ste priliku da uživate u nastupima Marčela, Eyesburna, Zoostera, Brkova, Ground Zero i još ponekoga.

Ove godine je kao i uvek, najopuštenije na Positive vibration reagge stage gde se publika uglavnom odmara, nalazi sa društvom i uživa u laganim ritmovima.

Naš cilj – Main Stage, naravno.

Program je otvorio grčki bend 10code, koji nije imao mnogo posetilaca, ali ono publike što se tu zadesilo ispoštovalo je muzičare i nagradili su ih aplauzom.

Usledile su Škrtice, domaći smash band koji predvodi Cane iz Partibrejkersa. Osim za njih profilisane publike, u onom nastupu se ne može uživati. Muzički aranžmani su teški, tekstovi slični Paribrejkersima, kvazi filozofski bez trunke smisla. Publika se i onako skupljala da čuje Motorhead

Kultne hard rok legende su čekali svi i bilo je neverovatno videti ljude svih generacija, kako željno iščekuju ovaj nastup. Da sam dobila dinar za svaku majicu Motorheada… imala bih dosta novca. 🙂

Najviše je bilo mase sa EX Yu prostora. Komentarisali su koje su im omiljene pesme, koje rok žanrove najviše vole, na kojim koncertima su sve bili i kako ovakvih bendova nema niti će biti. Zaista, novi muzičari su mogli uzeti beležnicu i hvatati beleške. Motorhead je sakupio preko 20.000 ljudi!! Ni minut kašnjenja na binu, izašli su spremni da nas nauče šta je rok u poznim godinama. Priznajem, krenuli su dosta mlako, međutim, zajedničko zagrevanje doprinelo je da energija raste i postane ludilo. Grmljavina basa, gitare i bubnja može se opisati samo kao zemljotres. Obećali su ponovni dolazak, i Lemmy držimo te za reč.

Posle Motorheada, odjednom, broj posetilaca na glavnoj bini se neočekivano prepolovio. Da li to naša publika ne voli Tom Odella? Ne, pogrešili biste grdno, kao i ja. Dok sam trepnula, vratilo se čak i nešto više ljudi nego na Motorheadu. Uglavnom, ženska populacija. Nastup je kasnio desetak minuta, ali Tom je priredio sat i po maestralne zabave, potpunog koncertnog nastupa, nekoliko reči zahvalnosti, ljubavnih melodija, neobičnog scenskog nastupa. Nismo baš navikli na klavir tokom EXIT Festivala, međutim svaka promena je dobra stvar. Naglasila sam da je bilo više ženske populacije, ali je muška publika mnogo glasnije pevala što je bio nepredviđen i za mene, zabavan preokret. Opčinjene obožavateljke su, brže bolje, nakon nastupa odlepršale ka backstage-u, ne bi li ugrabile priliku da se fotkaju sa svojim idolom. Mladi Tom je već zbrisao. Znam, bila sam tamo. Sa svojim opčinjenim fotografom.

Još dva dana, a mi smo već umorni i spremni na svako iznenađenje.

Autorka:

Tamara Maksimović

Fotografije

Jelena KP Photography

https://www.facebook.com/jlenaphotography?fref=ts

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here