Portal Mladi vas vodi na Festival evropskog filma – subota 23. maj

Beograda, sa početkom u 19.30 sati,  projekcijom srpskog filma „Ničije dete“ – dobitnikom mnogobrojnih nagrada, među kojima su i čak tri prestižne nagrade na Venecijanskom filmskom festivalu. Festival će otvoriti šef delegacije EU u Srbiji, ambasador Majkl Devenport.

Na ovogodišnjem Festivalu u Domu omladine Beograda će od 19. do 24. maja biti prikazano ukupno 19 filmova u čijoj su produkciji ili koprodukciji učestvovale 22 zemlje članice EU. Među odabranim filmovima se nalaze i ovogodišnji laureati na vodećim međunarodnim filmskim festivalima, poput festivala u Kanu, Berlinu, Veneciji ili na Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkog filma.

Portal Mladi u saradnji sa EU Info centarom vas vodi na sve projekcije sa ovogodišnjeg Festivala. Pratite našu FB stranicu, od 17. maja krećemo sa podelom karata i delićemo  ih dok ne podelimo za sve projekcije.

Svakoga dana u 12h ćemo postaviti objavu na FB stranici sa informacijama o podelili karata!

PRATITE NAS!

Subota, 23. 05, 17:00

Goli otok (Hrvatska, 2012, 52min)

  • Režija: Darko Bavoljak

Dokumentarni film o logoru na istoimenom ostrvu, nastalom za vreme sukoba Tito-Staljin. Rekonstrukcija života u logoru se temelji na svedočanstvu logoraša i umetnika Alfreda Pala, dok reč Udbinog generala Jove Kapičića daje pogled na logiku i motive stvaranja Golog otoka.

Subota, 23. 05, 19:00

Bićemo prvaci sveta (Srbija/Hrvatska/Slovenija/BiH/Makedonija, 2015, 126 min)

  • Režija: Darko Bajić
  • Uloge: Strahinja Blažić, Aleksandar Radojičić, Miloš Biković

Jedan od najvećih hitova u regionu, epska priča koja obuhvata nekoliko decenija razvoja jednog od najvoljenijih sportova, uz plejadu najboljih glumaca najmlađe generacije. Priča o osnivačima čuvene “Jugoslovenske košarkaške škole” i osvajanju prve zlatne medalje na svetskom šampionatu u Ljubljani 1970. godine.

Subota, 23. 05, 21:00

Kauboji (Hrvatska, 2013, 107min)

  • Režija: Tomislav Mršić
  • Uloge: Saša Anočić, Živko Anočić, Matija Antolić
  • Nagrade: Nagrada publike na Festivalu u Puli

Jedan od najvećih hrvatskih hitova, urnebesna komedija koja oduševljava publiku gde god se prikazuje. Komedija zasnovana na hrvatskoj hit pozorišnoj predstavi. “Kauboji” je priča o grupi autsajdera koji pokušavaju da stvore pozorišnu predstavu, kršeći pritom sva pravila pozorišne umetnosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here