Portal Mladi vas vodi u posetu Muzeju pozorišne umetnosti Srbije

Portal Mladi u saradnji sa Muzejem pozorišne umetnosti Srbije organizuje grupnu posetu Muzeju 30. novembra 2017. od 13 časova uz prisustvo kustosa Muzeja!

Muzej pozorišne umetnosti Srbije se nalazi u ulici Gospodar Jevremova 19.

Muzej pozorišne umetnosti

Muzej pozorišne umetnosti Srbije je sam po sebi spomenik kulture jer se nalazi u kući Miloja Božića koja je sagrađena na početku 19.veka. Muzejski fond čine predmeti značajni za naučna istraživanja ili amatersko proučavanje klasične dramske, operske i baletske umetnosti kao i novih multimedijalnih scenskih formi. U taj fond ulaze i materijali značajni za profesionalne biografije pozorišnih stvaralaca, ali i svedočanstva o privatnim životima umetnika kao što su prepiske, fotografije, školska svedočanstva i brojni lični predmeti.

Pored izložbene delatnosti, u Muzeju pozorišne umetnosti Srbije, tokom pozorišne sezone se organizuju susreti sa značajnim pozorišnim stvaraocima, okrugli stolovi pozorišnih kritičara, koncerti klasične muzike, promocije stručne literature, predstave kamernog teatra, proslave praznika, jubileja itd. Ovu vrstu programa Muzej rado organizuje u saradnji sa nekim od cehovskih udruženja (Savez dramskih umetnika Srbije, Asocijacija pozorišnih kritičara, Udruženje dramskih pisaca Srbije…) i sa nekom od visokoškolskih obrazovanih institucija (Fakultet dramskih umetnosti, Fakultet muzičke umetnosti..).

PRIJAVE

Ulaz je besplatan! Broj mesta je ograničen!

Za posetu Muzeju pozorišne umetnosti Srbije se možete prijavitiOVDE.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here