Pet razloga zašto dočekati Novu godinu na planini

Iako do najluđe noći u godini ima još nešto vremena, interesovanje je veliko. Planiranje je vec počelo i polako, ali sigurno tonemo u praznicnu euforiju. Mi smo rešili da vas za praznike gurnemo u zagrljaj planine. Daćemo vam pet razloga zašto bi trebali da otputujete na planinu i tamo dočekate 2022.

Doček Nove godine na planinama Srbije 2022. – PONUDE

Razlozi su toliko dobri da cete nakon čitanja ovog teksta već rezervisati svoje mesto na nekom uzvisenom mestu. Pa da počnemo….Ovo je naša lista top pet razloga za Novu godinu na planini.zašto dočekati Novu godinu na planini

                1.Planina je bolja od restorana

Planina je definitivno bolja varijanta za doček Nove godine od restorana. Kafići i restorani skoro svake godine imaju slične ili iste ponude. Postalo je pomalo monotono. Predlažemo vam da ove godine umesto zadimljenog kafića ili restorana izaberete svež planinski vazduh. Na planini možete da priuštite više dana za isti novac koji bi potrošili na samo jednu noć u nekom restoranu . Dovoljno je da zamislite večeru sa pogledom na snežnu planinsku idilu, umesto provoda koji možete da doživite svakog vikenda.

                2.Drvena kućica, kamin i voljena osoba

Koliko puta ste pogledali novogodišnji film, u kom se radnja odvija na nekoj planini, a glavni akteri uživaju u etno atmosferi, kaminu i vinu dok napolju pada sneg? Pravi opis novogodišnje čarolije. Priredite sebi jednu takvu noć. Nema nista romantičnije od vajata, drvene kucice, kamina i zagrljaja voljene osobe. Ne znam za vas, ali ja sam sebe već zamislila na prostirci ispred kamina, u mekanom dzemperu sa čašom “Balerine “ u ruci….i sve to dok vatra pucketa u zagrljaju drage osobe.

                  3.Igre na snegu

Igre na snegu nisu rezervisane samo za decu, i mi odrasli imamo pravo na zabavu i ne bi trebalo da ih se odreknemo. Petar Pan generacije treba da dočekaju Novu na planini i iskoriste vreme na sankanje, grudvanje i pravljenje Sneška. Promrzle ruke, gospodin Belić i pravljenje „anđela “ u snegu , će vam sigurno upotpuniti praznike i učiniti ih bezbrižnim. Nakon toga možete uživati u toplom čaju uz snežni pogled.

                 4. Ispunjavanje Novogodišnjih ciljeva može da počne odmah

Kraj godine je vreme kada se “podvlači crta”, osvrćemo se 365 dana u prošlost, sabiramo i oduzimamo , svoje odluke i dostignuća. Tada nastaje ona lista ciljeva, planova i želja za narednu godinu. U želji da budemo bolji, produktivniji i uspešniji. Koliko puta ste rekli sebi da ćete u narednoj godini da se više posvetite fizičkoj aktivnosti, zdravijem životu, ili da ćete naučiti nešto novo?  Često se ovi ciljevi istope i zaborave zajedno sa prvim pahuljama, ne ostanemo dosledni sebi, pa ponovo 31. decembra  obećavamo sebi isto… I vrtimo se tako u začaranom krugu. Ova godina može biti drugačija, ako se odlučite za doček na planini odmah možete da počnete da ispunjavate ciljeve zadate za 2018. Odmah počnite sa zdravim životom na svežem planinskom vazduhu ili  naučite da skijate ukoliko do sada to niste naučili. Ako ste na planini 1. januara možete da se popnete na najviši vrh, uživate u divnom pogledu i zamislite novogodišnje želje.

zašto dočekati Novu godinu na planini

                          5. Ako ste na planini magija je bliže

Bez obzira na godine, u veselog bradatog dedicu koji nosi crveno odelo, se mora verovati. Opšte je poznato da on svoje poklončiće , nosi u saonicama iznad planinskih vrhova. Dakle oni koji su u najluđoj noći na nekoj visokoj snežnoj planini poklone dobijaju prvi. Budite bliži magiji  i obavezno ostavite kolačiće ispod jelke. Ho,ho,ho.

P.S. Nemojte zaboraviti da se poljubite ispod imele, možda je baš to vaš poklon tačno u ponoć.

Koji je vaš razlog? Napišite nam u komentaru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here