“RUCANTE ” ponovo na sceni Dadova

  U ponedeljak 30. marta od 20 časova u pozorištu Dadov održala se premijera predstave Božidara Ljumovića “RUCANTE” u režiji Slavenka Saletovića .

  Predstava Rucante je urađena po motivima komedije Mušica, italijanskog renesansnog komediografa Anđela Beolka Rucantea, koja je napisana oko 1530. godine i sa uspehom igrana i igrana u celom svetu. Svoje prvo izvođenje u Srbiji komad Mušica je imao upravo na sceni Dadova davne 1965. godine u režiji Zorana Ratkovića. Danas, punih 50 godina kasnije, publika će imati prilike da vidi dramu po motivima ovog klasika.

  U predstavi igraju Radovan Vujović, Ivan Zekić, Katarina Marković i Mihailo Laptošević. Kostime za ovu predstavu kreirala je Lara Popović, a scenski pokret potpisao Milan Gromilić.

  Na praznoj sceni, u zamišljenoj, ali odigranoj scenografiji, parafraza četiri najčuvenija tipa Comedie dell’arte: Arlekino, Brigela, Kolombina i Kapitano, u čarobnim kostimima  ispisuju koreografiju scenskog pokreta koja formira skoro nadrealnu, višeznačnu,  punu smeha i zabave, priču o vremenu bez morala, bez časti, a u službi isključivo lične koristi.  Dobu straha, psihoze, fobije, anksioznosti. Na snazi je samo jedna misao: „ Moram da te prevarim, da ti ne bi prevario mene…“. Sreća naša, što su se vremena promenila...„ – rekao je Slavenko Saletović, reditelj predstave.

  Naredna repriza predstave zakazana je za 28.april od 20 časova na sceni pozorišta Dadov.

  PODELI
  Portal Mladi
  Portal Mladi je servis koji je nastao kao potreba da se na jednom mestu svakodnevno objavljuju informacije i konkursi sa idejom da se mladi informišu, edukuju i motivišu.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here