Dugoročno volontiranje u Sloveniji: KULTEGRACIJA

novembar 2018. – jul 2019.

 

Projekat u kojem mladi ljudi stiču nova znanja i iskustva u radu sa decom koja su socialno isključena – pre svega decom izbeglica i romskom decom. Početak projekta planiran je za 1. novembar, međutim moguć je dogovor u zavisnosti od raspoloživosti odabranog volontera/odabrane volonterke.

Volonter/ka će se uključiti u program „Dnevni centar za decu“ i zajedno sa stručnim radnicima i ostalim volonterima planirati i implementirati različite radionice za decu (kreativne, sportske, muzičke, plesne, kuvarske… ) i naravno pružiti pomoć u učenju deci kojoj je to potrebno.

Deca koja se uključuju pre svega dolaze iz država bive Jugoslav

ije (između ostalog i iz Srbije) i zato je veoma bitno da volonteri u Centru dolaze iz ovih zemalja.

Volonter/ka će raditi svaki dan od 10 do 17 časova, a biće organizovano i učenje slovenačkog jezika 3 puta nedeljno po jedan sat, kako bi se što pre i što bolje mogao/la uklopiti u lokalnu sredinu.

Volonter/ka će živeti u stanu 2km od centra grada (gde se nalazi i Dnevni centar) sa cimericom, bivšom EVS volonterkom. Stan ima sve – volonteru/ki ne treba ništa osim ličnih stvari.

Volonter/ka prima 85 EUR džeparca mesečno, dok su stan, ishrana, troškovi komunikacije i putni troškovi pokriveni projektom.

Prijava se vrši slanjem CV-ja i motivacionog pisma (može i na srpskom jeziku) na adresu [email protected]. Rok za prijavu: sreda, 26. septembar. Volonteri koji prođu prvi krug selekcije dobiće priliku da posete Novo Mesto i upoznaju se sa projektom i projektnim timom pre nego što konačna odluka bude doneta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here