Poziv na Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju je projekat Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koje realizuje Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada i Tehnološko metalurški fakultet iz Beograda, uz podršku Privredne komore Srbije i RTS. Pravo učešća imaju timovi sastavljeni od tri člana, koji mogu biti fizička ili pravna lica. Prijavljeni timovi mogu podneti maksimalno dve prijave za učešće na takmičenju. Konkurs je otvoren do 4. maja.

5e5f697bf9fc96b08157d15052c9fbdaPo rečima Vladimira Nikića s Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu početni nagradni fond je 4,5 miliona dinara, a biće raspodeljen između takmičara sa najboljim inovacijama. Nagradni fond za najbolju inovaciju veći je nego prethodne godine koji je iznosio 1,1 milion dinara. Na ovo takmičenje su pozvane da učestvuju lokalne samouprave, ali i svi zainteresovani. – kaže Nikić.

images

Inovacija treba da bude zasnovana na istraživanju i razvoju, ali i da originalnost bude tržišno primenjiva. Mora biti potpuno nov ili značajno izmenjen postojeći proizvod, usluga, proces ili softver. Više informacija može se naći na sajtu inovacija.org.

izvor:najstudent.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here