Poziv za učešće na treningu „Koliko košta(m)?“

  Grupa „Hajde da…“, uz finansijsku podršku Međunarodnog centra Olof Palme, realizuje projekat „Koliko koštam?- podrška većoj odgovornosti organizacija civilnog društva u Srbiji i menadžmentu zasnovanom na vrednostima“ i u okviru njega raspisuje poziv za učešće na treningu „Koliko košta(m)?“

  Sedmodnevni trening namenjen je predstavnicima/cama organizacija civilnog društva ili neformalnih grupa i za cilj ima osnaživanje članova/ca organizacija civilnog društva i neformalnih grupa da koriste veštine performansa ili kratke video zapise (snimke mobilnim telefonima ili drugom jednostavnijom opremom), kako bi ukazali na neke probleme u društvu, kao i na negativne pojave koje primećuju u samom civilnom sektoru.

  Trening se sastoji iz tri dela:

  • Na prvom delu treninga učesnici će imati priliku da iznesu i istraže potrebe i izazove sa kojima se susreću. Promišljaćemo o civilnoj hrabrosti, (auto)cenzuri, etici, odnosu centara moći i pojedinaca, korupciji, aktivizmu, ličnim vrednostima…

  • Drugi deo treninga će se upravo baviti time kako da učesnici kreiraju performanse ili kratke video zapise, kojima mogu da povećaju vidljivost i ukažu na izazove u društvu.

  • Na samom kraju treninga, performansi i kratki filmovi biće izvedeni/prikazani 23.10.2015. u Sremskim Karlovcima/Novom Sadu, a 24.10. u Bečeju. Nakon treninga, u novembru/decembru, produkti će biti prikazani i u Nišu (datum će biti izabran u zavisnosti od raspoloživosti učesnika/ca)

  Trening će biti realizovan u periodu od 18-24. oktobra 2015. godine, u Ekološkom centru Radulovački, u Sremskim Karlovcima.

  Kako bi se prijavili na trening, potrebno je da do 27. septembra obavezno pošaljete popunjen prijavni formular i pismo preporuke, na [email protected].

  Nakon selekcije, izabrani učesnici/ce će biti kontaktirani najkasnije do 5. oktobra. Svim izabranim učesnicima/cama biće pokriveni troškovi prevoza, ishrane i smeštaja.

  (Grupa „Hajde da…“)

  PODELI
  Portal Mladi
  Portal Mladi je servis koji je nastao kao potreba da se na jednom mestu svakodnevno objavljuju informacije i konkursi sa idejom da se mladi informišu, edukuju i motivišu.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here