Poziv za učešće u flaneriji i fotošetnji

U okviru međunarodnog Actopolis projekta, Gradska Gerila Vas poziva na učešće u flaneriji i foto-šetnji koje će se održati14.maja 2016 u popodnevnim časovima na Dorćolu. Pored toga, 15.maja u 19 časova biće održana izložba zajedničkih fotografija učesnika i mentora nastalih tokom šetnji u Actopolis prostoru u Bulevaru Despota Stefana 36.
Flanerija je termin koji je nekada označavao besciljno lutanje gradom, ali danas označava otkrivanje grada na novi način, posmatrajući ga kao jedno umetničko delo. Tokom zajedničke flanerije i foto-šetnje sa profesionalnim fotografom i vodičem, učesnici će biti ohrabreni da istraže ključne tačke Dorćola i njegovo stanovništvo, kao i da otkriju skrivene kvalitete ovog dela grada, na taj način se povezujući kako sa gradom tako i međusobno. Učesnici će biti u mogućnosti da saznaju nešto o skrivenoj istoriji ovog dela grada, o urbanim legendama i pričama koji ga prožimaju, a imaće priliku da nauče i fotografske tehnike, posebno prilagođene uličnoj fotografiji, kao i različite pristupe za dokumentovanje duha grada. 
Recording a Daydream_plakat
Prijave slati na e-mail: [email protected] do 11.maja. Broj učesnika ograničen je na 15-20. Učesnici bi trebalo da ponesu svoju osnovnu foto-opremu. 
Šetnju vode:
Simon Marić (dipl.master engleskog jezika i književnosti, pisac i muzičar, su-osnivač udruženja „Gradska Gerila“)
Milica Nikolić (dipl.master restaurator, fotograf i grafički dizajner, su-osnivač udruženja „Gradska Gerila“)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here