Predstava Crvena: Samoubistvo nacije Muškarci o pravima žena, ovog februara na sceni Bitef teatra

Prvi put u 2017. godini imaćete priliku da prisustvujete izvođenju predstave Crvena: Samoubistvo nacije, u produkciji Reflektor i Bitef teatra. Izvedba je zakazana za 13. februar sa početkom od 20.00 časova.

Predstava Crvena

Predstava Crvena: Samoubistvo nacije govori o položaju žena u Srbiji, mizoginiji, nasilju i demografskoj katastrofi. U predstavi igra deset muškaraca koji se zalažu za ženska prava i rodnu ravnopravnost. Pored izvođenja predstave, ovog ponedeljka imaćete priliku da saznate nešto više i o van pozorišnom radu Reflektor teatra.

Reflektor teatar, vas poziva na promociju međunarodnog zbornika radova  Contemporary Issues and Perspectives on Gender Research in Adult Education koji je  rezultat saradnje Instituta za pedagogiju i andragogiju, ESREA mreže  i Društva za obrazovanje odraslih.

Promocija knjige  počinje u 18.00 časova u  Bitef teatru, nakon čega sledi izvođenje predstave Crvena, koja je bila deo istraživanja objavljenog u zborniku. Svoje učešće možete potvrditi prijavom na dati link. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfxJPyB8_loirtKZ6xE71-zba99frPhzacvCouvIaxgze6bmw/viewform

U produkciji Reflektor teatra, Crvenu je režirao Vojislav Arsić, a izvedbeni tekst I dramaturgiju potpisuje Milena Bogavac. Među izvođačima su Đorđe Živadinović Grgur, Mladen Sovilj, Zoran Pajić I Zoltan Pletl sa još deset mladih glumaca.

Originalnu muziku potpisuje Bojana Vunturišević, a stručni saradnici i saradnice na projektu su Jelena Bogavac, Aleksandar Bulajić, Nađa Duhaček i Maja Maksimović .

Jer predstava „Crvena: Samoubistvonacije“ jeste svojevrsni manifest Nevidljivih u društvu. Istovremeno ona doprinosi procesu demistifikacije stvarnosti I napor je da u teatar prodre govor u kome se stvari glasno nazivaju pravim imenom, a ljudi iščupaju iz ravnodušnosti koja često okružuje mnoge zločine nad ženama.“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here