Predstava – Ukalupljivanje – UK Vuk Stefanović Karadžić

Predstava – Ukalupljivanje – odigraće se 26.4.2017. sa početkom u 20:00 na sceni „Kult“ UK Vuk Stefanović Karadžić. Cena karte iznosi 500 dinara.

Imaš slobodnog vremena, između napornih obaveza na fakultetu i ne znaš kako da ga provedeš? Portal Mladi se uvek trudi da odgovori tvojim interesovanjima, i na jednom mestu sakupi mnoštvo zanimljivih događaja. Jednim klikom na naš kalendar pronaćićeš sve predstave, koncerte, tribine, i izložbe u Beogradu u narednih mesec dana. Pozivamo te da nas pratiš i na na facebook-u

Ukalupljivanje

REČ PISCA

Komad „Ukalupljivanje – Tragedija loptanja u Srba“ nastao je 2014. godine kao završni rad iz predmeta „Pozorišna i radio dramaturgija“ na FDU kod pro Biljane Srbljanović.

„Ukalupljivanje“ je priča o čoveku koji dobija priliku da se vrati u prošlost i pokuša da izmeni budućnost tako što će se suočiti sa greškama koje je učinio u situacijama kada je reprezentacija „naših zemalja“ igrala ključne utakmice na svetskim prvenstvima u fudbalu.

Period od 1990. do 2010. godine obraćeni zdrugačijeg ugla.

REČ REDITELJA

Šta je zapravo patriotizam?

Da li on postoji kao fiksna vrednost?

Komad Strahinje Madžarevića, koji je poslužio kao temelj za preispitivanje patriotizma pokušao sam da odgovorim šta je zapravo ljubav prema sopstvenoj zemlji. Šta je to što nam stoji na putu da se suočimo sa pravim problemima i budemo progresivni? Siguran sam da je mitomanija jedan od problema kako junačka tako i sportska.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here