Predstava „Žudnja“ Reflektor teatra, u susret Osmom martu

U suster Danu žena, Žudnja, najemotivnija predstava Reflektor teatra, izvešće se 8. i 9. marta na intimnoj galeriji KC Grada od 19.00h.

Međunarodni dan žena ove godine ćemo obeležiti najemotivnijom predstavom Reflektor teatra, Žudnjom. Tradicionalno, Osmi mart je dan posvećen ženama i njihovim ekonomskim, političkim i društvenim ostvarenjima. Početak obeležavanja Osmog marta kao dana žena povezan je sa čitavim nizom akcija i protesta koje su organizovale radnice tekstilnih i drugih industrija, boreći se za poboljšanje radnih uslova.

"Žudnja"

Sadržaj predstave Žudnja nastao je dekomponovanjem i ponovnim komponovanjem osnovnog teksta, dok autori predstave stoje pred vama i sa vama dele svoje sadržaje: poetske, ispovedne i lične, referušići se na komad Žudnja, ali i na druge Sarine drame i njenu biografiju.

Sara Kejn, savremena engleska dramaturškinja, preminula je nakon dva uzastopna pokušaja samoubistva, sa samo 28 godina. Njene drame su svedočanstvo o duhovnoj praznini čoveka, o tragediji empatije u kapitalističkom svetu i izmenjenim vrednostima koje nam sistem nalaže. Za 28 godina života napisala je pet drama zbog kojih su je isprva osporavali i vređali, da bi je kasnije svrstali među najvažnije autore s kraja 20. veka.

Ove godine na međunarodni dan žena imaćete priliku da pogledate predstavu o ljubavi, a i da dobijete sjajnu knjigu. Prvih 25 osoba koje pozovu i rezervišu karte za 8. i 9. mart dobijaju knjigu. Zahvaljujući saradnji sa Institutom za psihologiju i andragogiju, Centrom za ženske studije i studije roda, Rekonstrukcijom Ženski fond i Projektom FEMIX, gledaoci će imati mogućnost da dobiju knjigu koja će ih poučiti o temama koje obrađujemo u našim predstavama. Simboličan poklon za osobe koje Međunarodni dan žena obeležavaju u teatru.

Žudnja, 8. i 9. mart u KC Gradu od 19.00.

Svoje karte možete rezervisati pozivom/SMS-om na broj 0603008886.

Vidimo se u pozorištu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here