GLEDANJE U ČAJ: Kako biti onostrana

Mnogo je Vode proteklo Rekom, ali, neke istine ostaju iste kad god ugazili u njih. Jedna od tih rečnih struja svakako bi glasila – žena treba da bude onostrana – i reklo bi se da su naše dame vrlo ozbiljno shvatile svoj zadatak. Ne bismo mogli reći da to rade svesno, kao ni da ruke šminkera znaju da stvaraju onostrani šmek, ali naš divni Jung svakako ima objašnjenje tih zavrzlama. Iako kratkog priručnika onostranosti nema, određena komisija stalno void žene na Balkon, u šumu, na oblake, u Vodu, itd…

 

Belo lice, podloga

Ako nam je namera da završimo na Balkonu, da nam kosa bude svetla, a usta rumena, staćemo kod podloge. Petrarka, Dante, trubaduri, pa i narodni guslari vekovima unazad podržavaju ovaj tip tena. Objašnjenje nalaze u svetlim bojama Ideja, božanstava i iskonske čistote.

 

Konturisanje

Konturisanje je, zapravo, najpotrebnije i sasvim prilagodljivo. Milica je znala da će uspešnim konturama po obrazima istaći svoje rumen jagodice. U slučaju nedovoljno svetlih obraza, ovaj kontrast koji bi proizvele linijice  između vilica, svakako bi istakao beli ten. Na kraju, lepo definisana donja vilica stvara izgled koji bi odgovarao nekim drugim krajevima, a samim tim bi i onostranost bila potvrđena.

Pročitajte i: https://portalmladi.com/time-express

 

Rumenilo, bronzer

gledanje u čaj

Ovaj mali trik već dugo neguju žene dubrovačkih petrarkista. Jerbo, vrlo je lako iskoristiti rumenilo i dobiti savršeni miks – mala slatka folklorna ljuba + vila iz naših šuma. Bronzer je već druga priroda onostranosti – svedoči o ženi iz dalekih krajeva. Predstavnici ljubitelja ovog izgleda su Ante Kovačić, Puškin u nekim trenucima, i svi oni što lete u nebo.

OPREZ:

Ako sretnete Marka Kraljevića, iskulirajte bronzer. Naš Marko se uplašio lika crne dame, kćeri Arapskog kralja, jer je takav tip tena njemu bio s-one-strane. Na kraju ju je ubio, pa se mnogo kajao, gradio zadužbine, ali, što bi rekao naš narod – nije svaka crkva Santa Maria della Salute.

 

Veštačke trepavice, senke, ajlajneri, maskara

gledanje u čaj

 

Ovo je primenjivo kakav god učinak želele da postignete – mala mistična dama, žena s Istoka, nežna folklorna deva… Ispod dugih trepavica najlakše je sakriti pogled – a sakriven je mističan. Ajlajneri i senke već vekovima dolaze s istoka, bliskog i dalekog. Tako da, u svakom slučaju, na ovim prostorima sve vezano za oči pali. SADA KAO TO NISMO ZNALI?!

 

Haljine (bele), venci i cveće u kosi, talasasta kosa

gledanje u čaj

Čuveni vila-izgled uvek urodi plodom, tako da je to naša topla preporuka za svaku sezonu.

Na kraju, kako kaže naš apokrifni Mika Antić, konstatovaćemo –

Nemoj nikad da se vratiš kada s ovog sveta kreneš!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here