Predstavljen program Kad porastem biću…

 

 

Nagrađivani obrazovni program .Kad porastem biću…“ koji se bavi temama omladinskog preduzetništva, karijernog informisanja i savetovanja biće održan ove godine po treći put. Suština programa jeste osnaživanje mladih da samostalno i promišljeno donose odluke o pokretanju sopstvenog posla, nastavku karijere ili školovanja

 

Dosadašnji rezultati „Connecting-a“, koji ove godine obeležava pet godina postojanja, i sam program predstavljeni su javnosti u ponedeljak, 23. aprila, u kafeu „Galerija“. Deniz Hoti, izvršni direktor „Connecting-a“ predstavio je organizaciju koja prema njegovim rečima, ima viziju da izgradi zajednicu preduzimljivih mladih ljudi, pokretača pozitivnih promena, spremnih da oblikuju svoje okruženje i tako preuzmu odgovornost za kreiranje naše budućnosti.

 

Prvi edukativni kamp o društvenom preduzetništvu i karijernom informisanju i savetovanju u Srbiji „Kad porastem biću…“ biće održan u periodu između 9. I 14. avgusta. Biće primljeno 14 motivasinih tinejdžera sa teritorije Južnog Banata, a prijave se mogu dostaviti do 31. maja, popunjavanjem formulara na platformi Connecting-a, ovde.

 

Kao i prethodnih godina program će biti podržan od strane dve srednje škole: Tehničke škole „23. maj“ i Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“. Direktori ovih škola Nataša Zečević i Nikola Ćurčin, istakli su koliko je karijerno vođenje i savetovanje bitno za mlade ljude, te da „Connecting“ to odlično radi.

Od 7. maja u 3 srednje škole, dve gore pomenute i Ekonomskoj školi „Paja Marganović“, kao i u osnovnoj školi “Isidora Sekulić” u Pančevu biće organizovano tačno 8 inspirativnih radionica na kojima će alumnisti/kinje programa najaviti „Kad porastem biću…“ kamp.

Najmlađa učesnica programa, Tamara Todorović, učenica osmog razreda Osnovne škole „Isidora Sekulić“, koja je prošle godine učestvovala u kampu, podelila je sa prisutnima svoje “Kad porastem biću…”  iskustvo.

 

„Posle prve radionice mi je pao kamen sa srca, jer sam videla da se ne razlikujem mnogo od vršnjaka po pitanju neodlučnosti oko izbora zanimanja. Učestvovali smo u radionicama pisanja biografija, radili testove profesionalne orjenatcije i upoznavali se sa različitim zanimanjima. Kroz testove sam pronašla grupu zanimanja kojima bih mogla da se bavim, kroz program sam našla sebe i smatram da ćete i vi, poručila je mladima Tamara.

Na kick off-u prisutnima su se obratili i tradiocinalni partneri programa – Nemanja Obradović, iz Nacionalne asocijacije praktičara omladinskog rada (NAPOR), i Zorica Jovanović Ranković, koordinatorka Kancelarije za mlade Gradske uprave grada Pančeva. Zorica je istakla značaj kontinuiranog rada sa mladima, ističući usklađenost „Kad porastem biću…“ projekta sa prioritetima prepoznatim u Strategiji brige o mladima u Pančevu.

 

Inače, obrazovni program “Kad porastem biću…“ osvojio je prošle godine drugo mesto na Nacionalnom takmičenju primera dobrih praksi u oblasti karijernog vođenja i savetovanja. Konkurs za ovo takmičenje raspisao je Euroguidance centar uz podršku Fondacije Tempus. Prijatelji programa 365ADS i Photobooth su se pobrinuli za dobru atmosferu i photobooth avanturu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here