Preko 5000 radio-amatera pružaju pomoć ugroženim područjima!

  Preko pet hiljada radio-amatera, raspoređenih širom Srbije, u najtežim uslovima pomaže u uspostavljanju komunikacije i pružanju pomoći građanima u poplavljenim područjim.

  Radio-amateri Srbije su, kao i uvek do sada u vanrednim situacijama, pokrenuli svoju radio-mrežu za opasnost RMZO i tokom prethodnih dana preneli sa terena širom Srbije na hiljade informacija koje su bile od velikog značaja službama spašavanja i obaveštavanja.

  Svoje frekvencije stavili su u poseban režim rada i sa svojom opremom se priključili akciji spasavanja tako što obaveštavaju i informišu grđane i spasilačke službe o dešavanjima na terenu.

  Radio-amateri Srbije dali su podršku “Gorskoj službi spasavanja” i putem svoje mreže obezbeđuju nesmetanu komunikaciju  širom Srbije.

  Preko pet hiljada radio-amatera raspoređenih širom Srbije u najtežim uslovima uz pomoć svoje poreme pomaže u uspostavljanju komunikacije i pružanju pomoći građanima u poplavljenim područjima.

  Pirotski amateri nude čamce i pomoć nadležnim institucijama i ugroženim građanima.

  – Mi radio-amateri iz Pirota, i još par njih koji imaju čamce i radio-stanice, nudimo se i zovemo razne institucije. Operateri nas samo preusmeravaju sa jednog na drugi telefonski broj,pa na drugi krizni štab… Svima kome se ponudimo ne treba pomoć, kažu zvaće nas ako treba. Nudimo naša sredstva radio-veze, ručne motorole, “Lade nive”, čamce i nas same – rekao je za Telegraf Radovanovic Milan.

  Po prvi put građani mogu pratiti uživo aktivnosti radio-amatera na jednom od repetitora koji su stavili u službu spašavanja i obaveštavanja građana.

  Ovde možete pratiti uživo dešavanja na jednoj od njihovih frekvencija.

   

  PODELI
  Portal Mladi
  Portal Mladi je servis koji je nastao kao potreba da se na jednom mestu svakodnevno objavljuju informacije i konkursi sa idejom da se mladi informišu, edukuju i motivišu.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here